November!

Het is weer ouderwets november. Al dagenlang is het geen fietsweer. Regen, wind, de eerste natte sneeuw, fietspaden vol spekglad blad. Trapper gaf het lijf maar wat rust.

Het is een hobby, geen werk en nu en dan in kilometers wat gas terugnemen kan helemaal geen kwaad. Ja, Trapper weet het. Ooit schreef hij dat elk weer fietsweer is, en dat er geen slecht weer bestaat; wel slechte kleding. Allemaal waar. Maar eerlijk is eerlijk, met een zonnetje en een blauwe lucht is het buitenfietsen toch echt drie slagen leuker.

Maar dan is daar ineens de zon. Vanuit het keukenraam oogt het alsof het een zeldzaam mooie herfstdag gaat worden. De enige dit jaar, zeg maar. Fietsweer bij uitstek. Maar Trapper kan niet. Nou ja, Trapper mág niet. Niet van zichzelf. Trapper heeft beloofd dat hij nog voor sinterklaasavond een klusje zou opleveren. Wat je beloofd hebt moet je doen, galmt de opvoeding in zijn achterhoofd, dus zit Trapper op deze zonovergoten dag braaf aan zijn bureau en vult het beeldscherm met verstandige taal. Trapper heeft geen tijd om buiten te spelen, Trapper is aan het werk. Aan het begin van de middag draait de zon langzaam de werkkamer binnen en schijnt even later op Trappers werktafel. Waarom zit je in vredesnaam binnen, spookt het hoofd. Trapper vervloekt de dag dat hij die deadline beloofde.

Yes! Verlossende vriendschap. M appt dat hij Trapper dringend wil spreken. Zooi op het werk. Stoom afblazen tegen iemand die het hebben kan. ’Kan dat over pak ’m beet een uur?’. M woont een kilometer of tien verderop. Trapper hoeft geen seconde na te denken. Doen wat je belooft mag er dan in de opvoeding ingeslepen zijn, er voor je vrienden zijn als dat nodig is staat heel wat hoger. Trapper slaat het document netjes op en laat fluitend zijn bureau in de steek. Over meevallers gesproken. Beneden in de box staat de Travelmaster te trappelen van ongeduld. Bandjes op vier-en-een-half, tas er op en wegwezen. Stralende zon over de velden. Warme voeten, koude oren. Ligt het aan hem, of is iedereen aan het werk en hij de enige die lekker fietst.

M heeft een volle pot thee, een schaal met koekjes en de werk-ellende valt alles mee. Als Trapper terugfietst begint het al te schemeren. Hij wordt verschillende keren ingehaald door woon-werk jakkeraars. Daar heeft hij nu even niks mee. Lekker fietsen was de bedoeling. Niet van die niet bestaande records proberen te breken of namaak-wedstrijdjes aangaan. Gewoon lekker fietsen. Als cadeautje op wat een heel lange werkdag leek te worden.  

TrapperContact
Schillingweg 41
2153 PL Nieuw-Vennep
+31 (0) 252 426 123
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.santosbikes.com
 
           


Vind een dealer
Vind een dealer bij jou in de
buurt en test je favoriete fiets.
 
Stel je fiets samen
Stel je fiets samen en bouw
'm op zoals jij dat wilt.
Eenvoudig.


Aanmelden Nieuwsbrief
Als eerste op de hoogte van Santos nieuws.

Bedankt voor je aanmelding!