In Tadzjikistan

Wat is een leuk gebied om een paar weken te fietsen? Bij menigeen komt dan natuurlijk al snel Tadzjikistan naar boven. Prachtige landschappen en naar het lijkt een uitermate vriendelijke bevolking. Maar ja dan rijdt er een of andere gek een viertal tourfietsers dood en dan ga je nadenken of het daar wel veilig genoeg is.

Dus ik dacht, ik kan ook een vliegreis vanaf het vliegveld in Brussel doen naar bijvoorbeeld Manchester, Londen, Parijs of Madrid. Maar na al die terroristische aanslagen daar besloot ik eind juli maar even te gaan fietsen in Noorwegen. Een fantastische 14 daagse tocht maar ook daar werd mij duidelijk dat veiligheid maar erg betrekkelijk is aangezien er zelfs in dat land een gek was die 67 mensen ombracht en nog tientallen verwondde.

image1

Dus dan toch maar voor een langere tocht naar Tadzjikistan. Nu maar hopen dat ze daar geen bruggen hebben zoals in Italië. Ben ik dan eigenlijk ook zenuwachtig of gespannen om daar heen te gaan, vroeg ik mij zo af. Dus de innerlijke zoektocht daarna begon. Dit moest wel innerlijk zijn aangezien ik me dus niet op de feiten kon richten. Europa blijkt immers rationeel gezien ook "erg gevaarlijk" te zijn.
Aangezien ik maar in een klein gebied hoefde af te zoeken kwam ik er al snel achter dat het alleen maar om "de angst voor de angst" gaat en dat het in Europa gewoon heel erg veilig is en dus zeker in Tadzjikistan. Daar waar de politiemensen niet eens bewapend zijn omdat dat niet nodig is.
Het is, het onbekende wat het voor een aantal mensen onbemind maakt. Voor mij is dat blijkbaar het omgekeerde en ik wil graag ergens naar toe wat mij volledig onbekend is. Als er al angst zou zijn wordt die in ieder geval geheel verdrongen door een ongebreidelde nieuwsgierigheid. Vermoedelijk is dit wat veel tourfietsers in zich hebben. Raar eigenlijk.

Op 23 augustus ben ik geland in Dushanbe de hoofdstad van Tadzjikistan en fiets morgen via de oude zijderoute naar Bisjkek in Kirgizië. Waar ik dan hopelijk begin oktober aankom. Dit is de Pamir highway, een route voor mij van ongeveer 2000 km over hoge passen van wel 4600 meter hoogte. Een echte high way dus. Volgens sommige bronnen de een na hoogste doorgaande weg ter wereld. Het is een klassieke route onder de tourfietsers. De kans dat ik dan ook veel contact heb met medefietsers is erg groot. Al was het maar omdat het in het hostel waar ik nu zit al vol zit met fietsers.

Hoewel ik normaal gesproken de gebaande paden wat ontwijk zal ik er deze keer niet aan ontkomen om ze wel te nemen. Er zijn maar een paar wegen die daar te volgen zijn. Maar ik heb gelukkig wat mogelijkheden voor zijweggetjes gezien. In ieder geval ga ik een paar honderd kilometer precies op de grens van afghanistan en Tadzjikistan fietsen wat een verschrikkelijk mooi gebied lijkt.

 

 


Meer mijn Santos en Ik rijders

Gomery en Simone

Gomery en Simone

We zijn inmiddels geëmigreerd naar Curaçao. Uiteraard zijn onze Santos fietsen meegekomen! We waren blij verrast toen we in een prachtige fietsenwinkel -Dasia- een Santos zagen schitteren in de winkel. We gaan hier geweldig genieten en de blits maken met de fietsen.

Hartelijke groeten,
Gomery en Simone  

Lees verder

Robert & Sabrina

Robert & Sabrina

Wir wollten kurz mal ein Lebenszeichen von uns geben. Mittlerweile haben wir unsere Panamaericana-Reise auf dem Tandem gestartet und sind seit zwei Monaten in Nordamerika unterwegs. Das Tandem faehrt sich sehr gut und wir sind sehr gücklich damit.

Lees verder

Marcel van Reen

Marcel van Reen

Donderdag 2 juni heb ik voor het eerst meegedaan met de Alpe d’Huzes. Mijn unieke Santos 4.29 mtb met Rohloff heeft me daar vergezeld tijdens de beklimmingen die ik heb gedaan voor het goede doel. 

Lees verder

Niek en Rens

Niek en Rens

Enige tijd geleden ben ik met mijn maat Rens naar Barcelona gefietst vanaf Eindhoven. Wij zijn beiden zeer tevreden over onze travelmasters 2.8 die ons gedurende de 1700 km trip slechts één lekke band en kapotte ketting heeft opgeleverd! En geloof me we hebben heel wat leed gezien bij de medefietsers hahaha...

Lees verder


Contact
Schillingweg 41
2153 PL Nieuw-Vennep
+31 (0) 252 426 123
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.santosbikes.com
 
           


Vind een dealer
Vind een dealer bij jou in de
buurt en test je favoriete fiets.
 
Stel je fiets samen
Stel je fiets samen en bouw
'm op zoals jij dat wilt.
Eenvoudig.


Aanmelden Nieuwsbrief
Als eerste op de hoogte van Santos nieuws.

Bedankt voor je aanmelding!