Een nieuwe fiets, een nieuwe tocht

Stel dat je een nieuwe auto wilt kopen en je wilt alleen de beste die er is. En je wilt dus, of de beste Mercedes of je wilt de beste Ferrari die er is. Dit omdat het je favoriete merken zijn. En stel je voor dat geld niet het belangrijkste is en je kunt de auto die je graag wilt gewoon een keer in je leven kopen.

Stel daarbij ook nog dat je wordt opgebeld door de directeur van Mercedes die zegt dat hij Katlijk wel kent en dat je in Duitsland langs kunt komen om zijn fabriek te bekijken en je kunt in de auto's rijden die je graag wilt kopen. Ook kun je samen met hem tijdens de lunch nog een heerlijke pizza eten. Maar uiteraard stap je dan in de auto en ga je naar Duitsland. Samen met Joke die je dan in Keulen afzet zodat ze kan shoppen.

Aangekomen in de fabriek krijg ik van directeur Gerrit zelf een rondleiding en hij verteld honderd uit over zijn auto's. Dan mag ik ook nog buiten een aantal auto's proberen. Een van de engineers is er bij om alles goed voor me af te stellen. En dan als klap op de vuurpijl zegt hij dat er nog een speciaal model binnen staat waar ik alleen binnen mee mag rijden. Ook daar rij ik dan mee. Aan het einde zeg ik tegen hem dat ik zijn auto's meer dan fantastisch vind maar als ik er een ga kopen dan moet er niet een racestuur in zitten maar een fietsstuur......???????????? Samengevat zegt ie dan: "Beste Andries voor mij gaat kwaliteit boven alles en als je een fietsstuur wilt in een van mijn auto's dan kan ik je niet de kwaliteit geven waar ik zo volledig achter sta!" En in alle eerlijkheid geef ik hem groot gelijk. Maar jammer is het wel. Zonder fietsstuur zou dit mijn keuze kunnen worden, denk ik.

Een beetje teleurgesteld ga ik weer terug naar huis want ik wil toch wel heel graag een fietsstuur in mijn auto. Maar het leven zit mij mee en ik ken toevallig een van de coureurs van Ferrari en hij gaat net naar het bedrijf om zijn nieuwe Ferrari op te halen.

We komen op een mooie dag bij het bedrijf in Nieuw Vennep en ik praat daar ook even met Robbert, de directeur van Ferrari. Samen met coureur Frank loop ik door de fabriek en praat met een engineer over de auto's. Coureur Frank kon een auto naar wens uitzoeken maar hij koos voor een erg vertrouwde auto met onderdelen die zichzelf door de jaren heen meer dan bewezen hebben en niet voor een met de nieuwste onderdelen. Maar ook directeur Robbert zei dat ik een keer kon langskomen en met een van de engineers kon kijken wat voor auto ik zou kunnen kopen. Dus een tijdje later was ik weer in het Ferrari bedrijf terug. Ook hier vroeg ik aan engineer Lieven of ik een Ferrari kon kopen met een fietsstuur. In dit geval bleek het antwoord een soort JA te zijn want het kon dan alleen met de oude remmen en niet met de fantastische nieuwe schijfremmen. Deze zijn volgens de beide directeuren veel beter dan de oude type remmen.

In deze situatie bevond ik mij toen ik bezig was met het kiezen van een nieuwe fiets. Ik wilde namelijk een racestuur op mijn trekkingfiets en ook nog met schijfremmen wat zeker niet gebruikelijk is.

Maar ik wilde toch wel heel erg graag dit racestuur op mijn fiets en begon te zoeken op internet naar mogelijkheden hiervoor. Na erg veel en erg lang zoeken had ik de moed bijna opgegeven toen ik een aha-moment had. Nadat ik mijn voorstel had gedaan bij Santos bleek het te kunnen. Maar mijn voorstel was echter niet erg perfect en ze nodigden mij uit om nog een keer langs te komen. En weer reed ik, ook deze keer samen met Joke, naar Santos. Joke wilde onderweg nog popcorn kopen om deze show van haar eigenwijze vader op haar gemak van dichtbij te bekijken.

Daar aangekomen waren ze daar zelf ook aan het zoeken gegaan en er bleek nog een optie te zijn voor de montage van geweldige schijfremmen. Hier kon ik volledig achter staan. Dus na lang wikken en wegen heb ik dan toch de keuze gemaakt voor Santos fiets met een racestuur. Ik moest tenslotte een keuze maken. Ook heb ik nog gekozen voor een aantal andere bijzonderheden waar ik nog wel een keer op terug zal komen. Maar wat leveren deze beide merken toch een uitstekende kwaliteit fietsen voor mijn doeleinden. En kwa costumer service (om maar even met Joke te spreken) zijn ze beide even fantastisch.

Maar goed na jaren van "hard" werken kon ik deze fiets kopen en onze comsumptiemaatschappij draaiende houden. Maar nu is het tijd om mijn omgezette arbeidstijd van geld weer terug te draaien naar waarvoor het is bedoeld. Genieten van de tijd die geld mij geeft. En wat dat betreft begin ik dan goed in Thailand waar de budistische levenshouding zegt dat er geen verleden en geen toekomst is. Er is alleen het nu. Dus ik ga fietsen van Bangkok naar Singapore. Ik wil dit doen via Birma en Indonesië. Jullie horen van mij.

Groet, Andries

 

 


Meer mijn Santos en Ik rijders

Niek en Rens

Niek en Rens

Enige tijd geleden ben ik met mijn maat Rens naar Barcelona gefietst vanaf Eindhoven. Wij zijn beiden zeer tevreden over onze travelmasters 2.8 die ons gedurende de 1700 km trip slechts één lekke band en kapotte ketting heeft opgeleverd! En geloof me we hebben heel wat leed gezien bij de medefietsers hahaha...

Lees verder

Marcel van Reen

Marcel van Reen

Donderdag 2 juni heb ik voor het eerst meegedaan met de Alpe d’Huzes. Mijn unieke Santos 4.29 mtb met Rohloff heeft me daar vergezeld tijdens de beklimmingen die ik heb gedaan voor het goede doel. 

Lees verder

Martin Pilkes en Sijrike van der Mei

Martin Pilkes en Sijrike van der Mei

Onze eerste tochtje op de nieuwe trekking-lites is de beklimming van de Mt. Ventoux geworden. Wat een heerlijke fietsen!! De stuurtassen zijn er alweer af. Nu een tas op de achterdrager. Het stuurgedrag is zo veel beter.

Lees verder

Angela

Angela

Mijn Santos fiets brengt me overal! Beste aankoop ooit!

Lees verder


Contact
Schillingweg 41
2153 PL Nieuw-Vennep
+31 (0) 252 426 123
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.santosbikes.com
 
           


Vind een dealer
Vind een dealer bij jou in de
buurt en test je favoriete fiets.
 
Stel je fiets samen
Stel je fiets samen en bouw
'm op zoals jij dat wilt.
Eenvoudig.


Aanmelden Nieuwsbrief
Als eerste op de hoogte van Santos nieuws.

Bedankt voor je aanmelding!