Fors klimwerk door de Moyen Atlas

Voordat ik mijn verhaal (eigenlijk plaatjes met wat tekst er tussen, dus een soort digitaal stripverhaal) vervolg, moet ik een grote blunder van mij rechtzetten.

In mijn bericht van 7 juli plaatste ik het volgende plaatje:

IMG 20180714 WA0003

Ik stelde daarbij de trouwe volgers van mijn avonturen voor om in mijn boek ‘Door Sahara en Sahel’ datzelfde plaatje op te zoeken, dat ik echter op die Sahara-reis heb geschoten, dus in 1986. Dan zou het interessant zijn de verschillen tussen toen en nu, 32 jaar later, te zoeken. Ik verkeerde helaas in de overtuiging dat dat plaatje in mijn boek staat , maar ik heb dat boek op deze reis niet bij me.

Nadat ik een aantal vrienden hierover gemaild heb, is mij duidelijk geworden dat dat plaatje NIET in mijn boek staat. Het zit wel in de lezing die ik zo nu en dan over de Sahara-tocht houd en daarmee was ik in de war.

Excuses dus aan al die tienduizenden volgers die aanvankelijk vlijtig, maar uiteindelijk vertwijfeld en geërgerd dat boek vele malen vruchteloos van voor naar achter en terug hebben doorgebladerd. Mea culpa! om er maar eens een Latijnse kreet doorheen te gooien.

Ik zal tzt dat plaatje uit het boek in deze rubriek plaatsen met nogmaals de foto van 7 juli j.l. er bij. Dan kunnen al die volgers (u ook, dus) alsnog de 7 ( of 10 of 0?) verschillen zoeken. En dat zal ik dan met nog meer foto’s van toen en nu doen. Dat wordt dan meteen een nieuwe vaste puzzelrubriek.

En nu mijn verhaal sinds ik Imilchil verliet:

Ik kreeg meteen weer een prachtige bergetappe met een niet al te lange klim naar een fraaie pas. Daarop volgde een grote afdaling, waarbij er weer bomen langs de hellingen stonden.

IMG 20180714 WA0004

Voorbij Aghbala en Khenifra kreeg ik weer fors klimwerk door de Moyen Atlas. Daar kwam ik door een woud van reuzen- cederbomen en langs een mooi bergmeertje om laat in de middag aan te komen bij de bron van de Oum- er- Rbia, een rivier die misschien niet iedereen direct weet te plaatsen.

IMG 20180714 WA0010

IMG 20180714 WA0012

Dicht voor het plaatsje Ain Leuh kwam ik, na door nóg een cederwoud gefietst te hebben, langs een paar paddenstoelvormige rotsen. Zulk soort grillen van de natuur spreekt mij altijd aan en ook deze keer kon ik er niet zomaar voorbij rijden. En dus zette ik mijn fiets op de standaard en probeerde een paar artistieke platen te schieten van dit knappe staaltje erosie-werk. Jammer dat er altijd mensen zijn die menen zulke rotsen te kunnen verfraaien met verf. Maar over 5000 jaar worden hier misschien groepen toeristen rondgeleid om deze dan oeroude petrogliefen te bewonderen. Bij Lascaux en Altamira zullen ze 5000 jaar geleden misschien ook gezegd hebben: “Wat knoeien die lui toch allemaal in onze mooie grotten!”

Ja, wat nu lelijk is kan vanzelf mooi worden. Als je maar lang genoeg wacht.

IMG 20180714 WA0016

Via Azrou en na een grote afdaling vanaf Ifrane kwam ik in Fez, waar ik nu ben. Ik heb er vandaag flink wat rondgelopen en rondgekeken en daarover ga ik het de volgende keer hebben.

 

 Contact
Schillingweg 41
2153 PL Nieuw-Vennep
+31 (0) 252 426 123
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.santosbikes.com
 
           


Vind een dealer
Vind een dealer bij jou in de
buurt en test je favoriete fiets.
 
Stel je fiets samen
Stel je fiets samen en bouw
'm op zoals jij dat wilt.
Eenvoudig.


Aanmelden Nieuwsbrief
Als eerste op de hoogte van Santos nieuws.

Bedankt voor je aanmelding!