• Frank van Rijn - Marokko

       Rode granieten bergen, surrealistische     
  landschappen en verlaten campings

  Volg de avonturen van Frank van Rijn in Marokko
   

 • Marco & Lisette TVM

  Vliegende wolken over strak geschoren
  groen landschap.
  Welkom in Nederland. Fietsland.

  Marco & Lisette fietsen met de kop in de wind door Oost-Nederland.
   

 • Santos Only

  Nieuwe Juicy kleuren

  Ocean Blue, Sunset, Morning Green en Forest; daar krijg je toch fiets-zin van!
   

 • Passie voor fietsen

  Passie voor fietsen
  en liefde voor kwaliteit

  Fietsliefhebber Robbert Rutgrink richtte in 1997 Santos op in de schuur van z’n vader.
   

 

Santos Bikes

Santos is een klein en onafhankelijk fietsmerk met passie voor fietsen en een grote liefde voor kwaliteit. Wat begon in een schuurtje in Lisse is inmiddels uitgegroeid tot een fietsspecialist waar een team van zo'n 20 fietsliefhebbers dagelijks werkt aan de fietsdromen van Santos klanten. We zijn zelf fietsers en luisteren naar wat andere fietsers zeggen. Hierdoor weten we wat wel en niet werkt en komen we op nieuwe ideeën. We houden van top kwaliteit en ontwikkelen daarom steeds meer onderdelen zelf. We hebben een eigen R&D afdeling met fietsgekke toptechneuten. En je vindt bij ons geen lopende-band-productie. Elke monteur heeft zijn eigen werkbank en bouwt een fiets in z'n geheel op. Net zoals het in 1997 is begonnen.

Benieuwd naar het hele verhaal? Kom dan eens bij ons langs. Elke vrijdag zijn we open van 9.00 tot 17.00 en kun je ook zonder afspraak bij ons langs komen. Heb je liever persoonlijk advies van een Santos specialist? Maak dan een afspraak, zodat we echt de tijd voor je kunnen nemen. In twee uur vertellen we je dan alles over Santos, helpen we je bij het maken van de vele keuzes en natuurlijk kun je uitgebreid proefrijden op de meer dan 100 testfietsen die we hebben klaar staan.
 

Lees hier meer over Santos of maak hier een afspraak voor de showroom.

 

SANTOS SHOWROOM PANORAMA 01
 

 

Onze fietsen

De verschillende Santos Series, voor unieke rijders

 

Lite Serie Lite Serie

Mooi afgewerkt en je ideale partner voor naar
het werk, weekend weg of op vakantie.
 


Bekijk

Power Serie  Power Serie

Fietsen met power.
Ideaal voor vakantie of een snelle trip naar je werk.
 


 
 

Bekijk

Mountain Serie Mountain Serie

Moddervreters. Lekker licht en snel.
Bikepacking, why not?
 


 
 
 

Bekijk

Tandem Serie  Tandem Serie

Samen even snel,
op vakantie of de wereld over.
 


 
 

Bekijk

Urban Serie Urban Serie

Heerlijk de stad in, het terras op.
Dat doe je met deze fiets.
 


 
 

Bekijk

Wil je bij Santos langs komen?

Elke vrijdag zijn we open van 9.00 tot 17.00 en kun je, ook zonder afspraak, bij ons langs komen.

Het kan druk zijn in de showroom. Heb je graag persoonlijk advies van een Santos medewerker, maak dan even een afspraak.

In twee uur vertellen we je dan alles over Santos, helpen we je bij het maken van de vele keuzes en natuurlijk kun je uitgebreid proefrijden op de meer dan 100 testfietsen die we hebben klaar staan.

Komt vrijdag niet uit, dan maken we graag tijd voor je op een andere dag. Bel of mail ons gerust voor het maken van een afspraak.
 

Vrijdag 13/07: Showroom geopend
Vrijdag 20/07: Showroom geopend
Vrijdag 27/07: Showroom geopend
Vrijdag 03/08: Showroom geopend

Of een van de Santos World Stores bezoeken?

Neem plaats in de wereld van Santos bij jou in de buurt. De World Store is de Santos specialist puur sang die alles weet over Santos en je graag adviseert en helpt bij het samenstellen van jouw eigen Santos.

Lekker wegdromen bij een van de meer dan 20 prachtige Santossen, verschillende kleuren Rohloff, Son en Pinion vergelijken en de Santos riemaandrijving voelen. Of pak een van de 58 Santos kleuren op de levensgrote kleurbuizen die je mee naar buiten kunt nemen, kun je goed zien hoe je favoriete kleur er in het zonlicht uit ziet.

Voor persoonlijk advies kun je een afspraak maken met een van de Santos specialisten.
 

  Santos World Store Santos specialist Telefoonnummer
Test Center lijst
 • Sector2bikes (ook Test Center)
 • Bart of John 0318-503802
  Ebike
 • Rob's BikeCenter
 • Rob of Eric 010-5912318
  Ebike
 • 2 Wielercentrum Beuningen
 • Marco 024-6751570
  Ebike
 • Cycle you Amsterdam
 • Jan Willem 020-6277726
  Ebike
  De Fietser Hoogwoud
  Aart 0226-753698
  Ebike
 • De Pedaleur
 • Carolien of Maik 0314-330921
  Ebike
 • Fietsen Jurgen (België)
 • Vanessa of Jurgen +32(0)15419097
  Ebike
 • Henk Baars
 • Sjan of Henk 013-5042379
  Ebike
 • Herwerden Way to Bike
 • Eddie of Tom 070-3861719
  Ebike
 • John Knoops Passion for Bikes
 • John of Martijn 0492-663519
  Ebike
 • Xycletracx
 • John 038-4524343

  Laatste nieuws

  Over onze fietsen en de rijders ervan

  De afgelopen weken

  Je dacht toch niet dat ik stil ging zitten na mijn terugkomst in Nederland? Helaas toch wel, 'doctors orders'...

  Het was een machtig mooi feest de afgelopen twee maanden, al ging het soms niet helemaal zoals gepland. Na door Noord Spanje geracet te zijn, in 1 dag door Andorra en als een speer door Zuid-Frankrijk was ik nog net op tijd in Lyon voor een afspraak met mijn beste maat, die ik al 2 jaar niet gezien had. Vreugde, een knuffel en daarna eten en bier volgden, gezellige avonden, net als voorheen. Voordat je nu denkt dat dit een van die 'zon, strand en zuipen' vakanties was: deze ontmoeting stond ook in het teken van mijn 'acclimatiseren'. Kaartjesautomaten, supermarkten en drukke steden... Wennen hoor!

  Dit was ook deels de reden dat in Noord-Frankrijk meer dan een week bij mijn moeder verbleef. Even rust, mensen om je heen maar je ook kunnen terugtrekken als dat nodig is. Ik zal nooit vergeten hoe ik me voelde na de 1ste nacht: ziek, moe en uitgeput. Na twee jaar had ik eindelijk weer een warme knuffel van mijn moeder gehad (wat ik denk ik toch het meest gemist had) en mijn lichaam reageerde heftig op de rust die er opeens was: ik kon het me nu permitteren om ziek te worden. Het besef dat ik het zeer waarschijnlijk ging halen kwam toen ook pas echt binnen...

  De andere reden voor mijn verblijf in Noord-Frankrijk: het wederzien met Anna, 'die meid uit Kathmandu'. We ontmoetten elkaar in een Hostel in Nepal. Ik kwam daar toen binnen met bevroren tenen en zij was even tot rust aan het komen van een tocht door de Himalaya. Zonder evenwicht en met nog maar een beetje haar op mijn hoofd moet ik er uitgezien hebben als een mafkees, maar zij oordeelde niet. Sterker nog; ze was geïnteresseerd in het feit dat ik geen evenwicht had en wilde me daarmee helpen (ze is niet voor niets fysiotherapeut). De volgende ochtend rende ik achter haar aan door een leeg Kathmandu, een hand aan een geïmproviseerd harnas dat ze om had en de andere hand zwaaiend om te proberen rechtop te blijven. De pijn was niet om te harden - lang leve de pijnstillers - maar het resultaat was overweldigend. Na een week liep ik mijn eerste 5 km zelfstandig, zonder vallen!

  Omdat het als een nieuw begin voelde, besloot ik mijn hoofd helemaal kaal te scheren (zo'n kale plek op je kruin was voor oude mannen, vond ik). Raden wie het scheermes over mijn hoofd haalde... Helaas betekende een nieuw begin ook een einde: Anna verzamelde haar spullen en vervolgde haar reis. Onze paden splitsten zich weer en na een vreemde knuffel namen we afscheid van elkaar. Ik riep nog toen ze weg liep:'See you in 19 months'!
  19 maanden later stond Anna daar opeens weer, in Noord-Frankrijk bij het kampvuur waar mijn moeder net een deuntje speelde op de gitaar... We besloten dit nieuwe avontuur aan te gaan, nog voordat ik een officieel eind had gebreid aan mijn reis rond de wereld. Dus toen: door richting Utrecht! Ik wilde dit avontuur dat nu al zo lang speelde in mijn leven afronden.

  Ik vertrok met een brok in mijn keel, mijn kersverse vriendin opnieuw achterlatend, maar met onwijs veel zin om iedereen weer te gaan zien in Nederland! Sommige vrienden zijn gaan samenwonen, hebben kinderen gekregen of zijn juist uit elkaar gegaan. Het is bijna niet voor te stellen hoe veel ik heb gemist van hun levens!

  2 september 2017 bereikte ik Utrecht weer. Op een 'geheime' locatie kreeg ik een uniek voor deze dag gemaakt shirt en ontmoette ik al een aantal van mijn beste maten (die mannen met oranje hesjes, die de dag in goede banen zouden leiden). In stoet vertrokken we voor het persmoment naar de Stadhuisbrug, de zon scheen en ik voelde me goed! Ik verwachtte (naïef?) misschien 20 of 30 mensen, maar HET HELE PLEIN STOND VOL! Ik werd verwelkomd met vlaggen, spandoeken, tranen... Ik kan er nog niet helemaal bij en krijg ook tranen in mijn ogen nu ik dit typ. “Waanzinnig” is misschien wel het enige woord dat past. Dank jullie allemaal voor deze allerhartelijkste ontvangst!

  FB IMG 1504426489722

  Overvallen door media, familie en volgers werd ik uiteindelijk richting de trouwzaal van het stadhuis gedirigeerd, waar ik ook nog eens officieel welkom terug geheten werd door de Burgemeester van Utrecht! Na een toespraak vol anekdotes werd het glas geheven op mijn terugkomst in Utrecht. Om het officieel te maken moest ik enkel nog onder de Dom door fietsen; in gezelschap van de Burgemeester reed ik de laatste kilometer van mijn 55.000km lange reis op de fiets! ..... Klaar!

  FB IMG 1504501133882

  FB IMG 1504501145115

  Die avond barstte het feest los, uiteindelijk lag ik rond half 7 's ochtends op de bank bij een vriend. Om 10 uur werd ik met een schok wakker: EN NU? Ik had geen flauw idee, zwart gat, dacht ik, maar zo snel al? Er was genoeg te doen, dus de volgende dagen sliep ik bij vrienden in huis en maakte ik lange dagen. Ik heb enkele malen zelfs gegeten op het mediapark in Hilversum: de interesse vanuit de media was overweldigend! Heb je iets gemist, bekijk mijn site of de filmpjes op FB.

  Nu terug in Nederland begon ik weer mijn oude ritme op te pakken, wat met horten en stoten ging. Het “normale leven” overviel me op onverwachte momenten. Zo ben ik bv een keer in janken uitgebarsten toen een vriend vroeg of ik iets in de koffie wilde, terwijl ik al versteld sta van een beker met inhoud... Water uit een kraan, en dan ook nog koud of warm! Een bed en een dak waar je wakker wordt, een koelkast vol met eten, boter op je boterham doen.EndanstajeindeAHXL, mensen zijn gestrest, opgefokt en egoïstisch. Sta je bij de tomaten, lastige keuze als er 7 verschillende types zijn... Niemand lijkt zich te realiseren wat een luxe het is om uit 7 (serieus waar, check het maar eens) verschillende soorten tomaten te kunnen kiezen! Ik wilde gewoon een tomaat...

  Dit alles is ook fijn natuurlijk, maar als je gewend bent aan een tent, overleven en avontuur iedere dag... Ik weet me hier nog niet echt raad mee, vandaar ook dat ik nu niet in Nederland maar in Slovenië zit. Ik ben er met Anna tussenuit gegaan. Ze lijkt enigszins te snappen wat ik doormaak, gelukkig. Het zal tijd nodig hebben om te wennen, veel tijd. Maar wil ik dat wel? Waarom Nederland en waarom niet Oostenrijk of Canada? Of nog avontuurlijker, Antarctica? Ik ga het zien. Eerst mijn boek nu, alle ervaringen opschrijven die nog vers in mijn geheugen zitten – hou mijn updates in de gaten voor verkoopinformatie! Er zijn zoveel verhalen die ik nog niet heb kunnen delen met jou; zoveel mooie maar ook heftige...

  Volgende land en uitdagingen: onbekend
  Nog te gaan: 80+ jaar

  Wat ik momenteel echt nodig heb, is een eigen plekje, voornamelijk om spullen op te slaan en een bed neer te planten. En natuurlijk mijn lieve vrienden om me heen, zeker nu ik even niet kan fietsen omdat ik een aanrijding met een voetganger heb gehad afgelopen week en kamp met een hersenschudding en gekneusde kaak en strottenhoofd. Toch kan ik ook al verklappen dat er twee nieuwe fietsen in aantocht zijn! Overeenkomst tussen die twee is dat ze allebei gemaakt zijn om er helemaal op los te gaan, voor een plannetje dat ik stiekem in mijn achterhoofd heb... Waarom twee, wat precies en wanneer zal ik je in de komende periode gaan vertellen! Update 26 zal er dus ook nog komen, stay tuned!

   

  ‘Mijn naam is Jan en ik werk bij de gemeente, maar Rick hier is de hele wereld rondgefietst!’

  Jan van Zanen, Burgemeester van Utrecht | Utrecht | 2/9/2017

     Contact
  Schillingweg 41
  2153 PL Nieuw-Vennep
  +31 (0) 252 426 123
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  www.santosbikes.com
   
             


  Vind een dealer
  Vind een dealer bij jou in de
  buurt en test je favoriete fiets.
   
  Stel je fiets samen
  Stel je fiets samen en bouw
  'm op zoals jij dat wilt.
  Eenvoudig.


  Aanmelden Nieuwsbrief
  Als eerste op de hoogte van Santos nieuws.