Het Duchenne Heroes verhaal van James Hallworth

Op 13 september 2015 gaat de 10e editie van Duchenne Heroes van start en Team Rio voor Roman doet mee. Voor deze tocht van 700km door de Ardennen, met kans op héél veel modder en rivieren, maken we gebruik van de duurzame fietsen van onder andere Santos. Voorzien van Rohloff aandrijving en Magura remmen blijft Team Rio voor Roman rollen onder alle (weers)omstandigheden. 
Onze missie is Duchenne de wereld uit te trappen.

In 2008 ben ik voor het eerst op de mountainbike gestapt om deel te nemen aan Duchenne Heroes (www.duchenneheroes.nl), de zwaarste mountainbiketocht van de Benelux. Ik zocht een sportieve uitdaging en wilde tegelijk een goed doel steunen. Ik wist vrijwel niets van de ziekte Duchenne en kende niemand die hierdoor was getroffen. ‘Blanco’ stapte ik een nieuwe wereld in.

Het werd een week om nooit te vergeten. Het was geweldig door de oprichting van Team Rio en het gezamenlijk afleggen van 700 zware, maar prachtige off-road kilometers maar tegelijkertijd ook verschrikkelijk om ‘face to face’ te staan met de ziekte Duchenne: Ik zag de jonge jongens vol leven en energie, maar hun groei en toekomst zou beperkt en vroegtijdig beëindigd worden door Duchenne. Ik zag de ouders van deze kinderen, genietend bij het zien van hun zonen in zo'n vrolijk omgeving maar in de wetenschap dat ze hun nageslacht zouden overleven. In eerste instantie heftig en emotioneel om te zien, maar al snel voelde ik de stemming van hoop en de positieve strijd die aanwezig is rondom Duchenne Heroes.

Duchenne Heroes heeft me diep geraakt én geeft mij inspiratie om door te gaan met de strijd. Voor Team Rio voor Roman, de jongens met Duchenne en hun families is Duchenne Heroes dé manier om samen tegen de ziekte te vechten.

Voor de trip van 13 September zoeken we sponsors, om samen zoveel mogelijk geld bijeen te brengen voor onderzoek naar Duchenne. Via deze link is het mogelijk Team Rio voor Roman te sponsoren.

Team Rio voor Roman 2015 Roman:
James Hallworth 
Remco Barkhuis 
Geert de Letter 
Heleen van der Veen

Meer informatie over dit evenement is te vinden op www.duchenneheroes.nl
Meer over de ziekte Duchenne en de opbrengst van o.a. Duchenne Heroes : www.duchenne.nl

James Hallworth
Lid van team Rio voor Roman sinds 2008.Contact
Schillingweg 41
2153 PL Nieuw-Vennep
+31 (0) 252 426 123
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.santosbikes.com
 
           


Vind een dealer
Vind een dealer bij jou in de
buurt en test je favoriete fiets.
 
Stel je fiets samen
Stel je fiets samen en bouw
'm op zoals jij dat wilt.
Eenvoudig.


Aanmelden Nieuwsbrief
Als eerste op de hoogte van Santos nieuws.

Bedankt voor je aanmelding!