Racefietsen weer

Elk jaargetijde heeft zijn fiets. Verondersteld dat het weer zich passend gedraagt. In herfst en winter banjert Trapper voornamelijk met de SCC3 door de bagger. Daar is dat ding voor gemaakt. Een betere conditie training is er niet. Een paar keer per week één of twee uur eropuit en Trapper komt met sterke benen de winter door. In de zomer is de Travelmaster favoriet. Ortlieb met thermoskan, fototoestel, boek en boterhammen aan de Tubusdrager en ontspannen peddelend op zoek naar een mooi plekje. Er zijn mensen met maar één fiets. Daar kan Trapper zich niets bij voorstellen.

Neem nou vandaag. Een nog nevelig blauwe lucht belooft een zonnige dag. Frisse ochtendlucht. Vanaf een uur of elf moet de korte racebroek wel kunnen. Eindelijk geen dubbel-isolerende kleding meer. Vandaag is het typisch voorjaar-racefietsen-weer.

Natuurlijk kun je met een Race Lite bij elk type weer de weg op, maar op de één of andere manier is zonnig voorjaar daarvoor toch de allerbeste tijd. Trapper heeft vooruit gedacht. Zijn rode raketje staat al glimmend gepoetst in de kelder, klaar voor gebruik. Tijd om te kijken hoe al dat beuken tijdens onverharde winterkilometers zich laat vertalen naar strak asfalt. Volgende maand wacht weer het jaarlijkse treffen met drie vrienden. Het heet een gezellig fiets-uitje-van-een-paar -dagen naar het heuvelland te zijn, maar eindigt in werkelijkheid elke keer in een serie wedstrijdjes 'wie is als eerste boven'. Natuurlijk staat ook elke jaar tevoren vast wie dat wint, maar dat doet er niet toe. De strijd is er niet minder hard om. Vorig jaar reed ik met wat geluk onze vaste winnaar er één keer vanaf. Onze kampioen vergiste zich in de lengte van de klim, demarreerde te vroeg en brandde af. Bingo voor Trapper, die boven feestvierde als was het een overwinning op de Alpe d'Huez en niet een heuvel van de vijfde categorie ergens in Luxemburg. Trapper kon er een jaar op teren.

Het zonnetje schijnt precies goed. Niet te warm, bijna geen wind, mooier kun je het niet krijgen. Na het losrijden gaat op een lang, recht stuk de twaalf erop. Trapper dendert over twee keuvelende Italiaanse frames heen alsof ze stil staan. Die laten zich dat niet zomaar gebeuren. Snuivend melden ze zich wat later op zijn achterwiel en als een perfect geolied treintje snorren we voort. Bij het stoplicht vijf kilometer verderop moet Trapper uitleggen wat dat is, die dikke zwarte achternaaf en 'hé, ook geen ketting?'. Even verderop ligt de enige namaak-berg uit de omgeving. Als je nog geen twee kilometer met krap vier procent omhoog tenminste berg-op fietsen kunt noemen. Trapper blijft leep de eerste anderhalve kilometer aan het wiel zitten, knalt er dan zonder omkijken zo hard mogelijk overheen en komt alleen boven. 'Boys will be boys' is zijn favoriete Bowie-nummer. Mooi ritje, dat geeft vertrouwen voor zijn afspraak in de Eifel. De komende weken de puntjes op de i met de Race Lite in de hoofdrol. De maten zijn gewaarschuwd.

TrapperContact
Schillingweg 41
2153 PL Nieuw-Vennep
+31 (0) 252 426 123
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.santosbikes.com
 
           


Vind een dealer
Vind een dealer bij jou in de
buurt en test je favoriete fiets.
 
Stel je fiets samen
Stel je fiets samen en bouw
'm op zoals jij dat wilt.
Eenvoudig.


Aanmelden Nieuwsbrief
Als eerste op de hoogte van Santos nieuws.

Bedankt voor je aanmelding!