Paul en Anja

Paul en Anja

Wereldfietsers

Bij Paul en Anja zit fietsen in de genen. Ze zijn al veertig jaar samen en zo lang fietsen ze ook al de wereld rond. Ooit begonnen ze met een rondje door de Benelux en inmiddels hebben Paul en Anja in meer dan 45 landen gefietst! Ze hebben een duidelijke voorkeur voor lege landschappen zoals de Outback in Australia, Chinees Tibet, Mongolië, Namibië en de Salar de Uyuni in Bolivia. Daarnaast blijft Nederland één van hun favorieten. Al twintig jaar doen ze verslag van hun avonturen op de website cyclingaroundtheworld.nl. Nu ze zijn gestopt met werken is er tijd voor het maken van nog meer mooie reizen. Een paar dagen fietsen rond het IJsselmeer, vier weken de Vias Verdes van Spanje verkennen of een paar maanden avontuur in Argentinië en Paraguay? Alles kan en niets moet.


 

4995 m

Hoogste punt bereikt

28.000

Kilometer: langste tocht

730

Spaghettisoepen

 

 • Paul & Anja

  BIO

  NAAM
  PAUL & ANJA


  BEROEP
  WERELDFIETSERS & LEVENSGENIETERS

  GEBOREN
  1956 / 1957

  FIETS
  TRAVEL LITE
 • Santos riemaandrijving
 • Santos kleuren
 • Rohloff naaf
 • Travel Lite
 • De fiets van Paul & Anja

  Travel Lite

  Geen vieze of gebroken kettingen meer voor Paul & Anja. Zij kozen voor de Travel Lite met Rohloff naaf en Santos riemaandrijving. De Travel Lite is in heren- én damesvariant verkrijgbaar en dat laatste is precies wat Anja graag wilde; een fiets met een lagere instap, maar die wél geschikt is voor het zware werk.

 • Jouw Santos in je eigen kleur

   
  Bij Santos heb je keuze uit meer dan 50 framekleuren, 14 letterkleuren en 6 naafkleuren.
  "Ondanks alle prachtige kleuren, kozen we allebei voor no-nonsense zwart."

 • Onderhoudsarme Rohloff naaf

   
  De Travel Lite is uitgerust met de betrouwbare en gebruiksvriendelijke interne versnellingsnaaf van Rohloff. "We kozen voor een Rohloff, want dan heb je geen gedoe meer met het afstellen en onderhouden van derailleurs. Bovendien schakelt het veel gemakkelijker!"

 • De fiets van Paul & Anja

   
  Paul en Anja kozen de Travel Lite na een uitgebreid onderzoek. Ze zochten een onderhoudsarme, duurzame en vooral sterke fiets voor hun tochten over de wereld. Bovendien wilde Anja graag een damesvariant met die kwaliteiten, die een doorgewinterde wereldfietser mag verwachten. De Travel Lite is uitgerust met onderhoudsarme Rohloff naaf met riemaandrijving.


 

Paul & Anja's Story

 

2017

Op een Santos Travel Lite naar Zuid-Amerika

Paul en Anja stoppen met werken. Nu is er tijd genoeg voor lange reizen, om te beginnen door het uitgestrekte Argentinië. Ze fietsen 3000 km in drie maanden door Argentinië van Iguazu via Paraguay naar Mendoza.

2012

Met de fiets naar het werk

Paul's werkgever verhuist, een mooie kans om voortaan met de fiets naar het werk te gaan. En om dat in weer en wind en vlot te kunnen doen schaft hij een mooie gele velomobiel aan. Anja gaat in het vervolg op een e-bike naar haar werk.

1997

Start blog

De eerste versie van de website Cyclingaroundtheworld.nl gaat online, waarin ze sindsdien hun ervaringen beschrijven voor andere fietsers.

1987 - 1989

Eerste wereldreis

Japan beviel goed en smaakt naar meer. Paul en Anja nemen ontslag, zeggen de huur op en stappen op de fiets voor een fietsreis van onbekende duur. Twee jaar later, in Nieuw Zeeland, besluiten ze dat het tijd wordt om weer naar huis te gaan.

1985

Eerste fietsreis buiten Europa

Een langgekoesterde wens gaat in vervulling: een reis naar Japan, natuurlijk met de fiets. Alles is nieuw: een andere cultuur, nog nooit gevlogen en nog nooit buiten Europa gefietst.

 

 

Paul en Anja's Blogs

 

 • Terug naar Taipei

  Terug naar Taipei

  We zijn weer terug in Taipei. De route voert de laatste dagen door het dichtbevolkte laagland van Taiwan, compleet met zware industrie. Niet bepaald ons favoriete fietsterrein.

   

  Lees verder

 • Analfabeten in het land van de duizend stoplichten

  Analfabeten in het land van de duizend stoplichten

  Nu typhoon Yutu eenmaal is afgezwakt tot een gewoon lagedrukgebiedje op de Chinese Zee fietsen we verder langs de mooie oostkust van Taiwan.

  Lees verder

 • Over littekens en afdalen in de armen van Yutu

  Over littekens en afdalen in de armen van Yutu

  Op onze rustdag in Shei-Pa National Park genieten we van de herfstkleuren. Zeer bijzonder in de tropen, de Taiwanezen komen er speciaal voor naar dit hooggelegen park.

  Lees verder

 • Honderd karaoke-studenten en vier fietsers

  Honderd karaoke-studenten en vier fietsers

  Aan de andere kant van het grote kampeerterrein doen zo te horen honderd ‘college students’ fanatiek mee aan iets wat een mengeling lijkt van karaoke en een schoolreisje. In het afwas- en kookgebouwtje kunnen wij dat samen met twee Franse fietsers meer dan duidelijk volgen. Het is de eerste keer dat we op deze reis kamperen en gelijk al kunnen we genieten van een mooi stukje lokale cultuur. Welkom in Taiwan.

  Lees verder

 • Opwarmen in het noorden voor het oosten

  Opwarmen in het noorden voor het oosten

  Het begint er op te lijken dat het een mooie traditie gaat worden: een weekje fietsen in Nederland om de Santos Travel Lites én alle spullen nog eens aan een uitgebreide veldtest te onderwerpen. Vóór begin september de volgende lange fietstocht begint.

  Lees verder

 • Goodbye Scotland

  Goodbye Scotland

  Het stationnetje van Fort William heeft maar twee perrons. Van platform 2 vertrekt de Harry Potterstoomtrein (tot eind augustus volgeboekt) en van platform 1 onze trein. We verwachten een boemeltje, omdat hij bij iedere holle boom stopt. Maar het blijkt de (enige) trein naar Glasgow te zijn. Hij komt van Malaig en wij hebben eerder gezien dat ieder schaap op dat traject een eigen spoorwegovergang heeft.

  Lees verder

 • Monster en monstertjes

  Monster en monstertjes

  Ooit wel eens gehoord van de tv serie ‘Outlander? Die gaat over een vrouw die per ongeluk via zo’n Keltische ‘stone circle’ van het jaar 1947 naar het Schotland van de 18e eeuw reist. Als voorbereiding op deze reis keken wij één sezoen en daarom wilden we maar wat graag naar die fameuze standing stones uit Outlander.

  Lees verder

 • Aishag, Ose, Uig en Barnarald

  Aishag, Ose, Uig en Barnarald

  De plaatsnamen worden met de dag exotischer. En dan is dit nog de Engelse vertaling: in het Gaelic zijn ze helemaal niet uit te spreken.

  Lees verder

 • Van de Highlands naar de Islands

  Van de Highlands naar de Islands

  Het grote voordeel van overnachten in zo’n Engels danwel Schots Bed and Breakfast is zeker het ontbijt. Op gebakken ei, toast, worstjes, enorme stukken bacon, fruit, yoghurt en veel nog meer fiets je moeiteloos tot aan de lunch. Zeker als de gruwelgerechten haggis (schapendarmen) en black pudding (varkensbloed) ook op het menu staan. Die vullen extra goed.

  Lees verder

 

 

 

 


SANTOS HEROES.

 

 

 • Edwin Otto

 • Gunther Desmedt

 • Marco & Lisette

 • Marcus Perfjell

 • Frank van Rijn

 • Rick Creemers

 • Paul & Anja

 • Spinning South

 • Hera

 • Jessica de Korte

 • Bas Jongerius

 


Contact
Schillingweg 41
2153 PL Nieuw-Vennep
+31 (0) 252 426 123
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.santosbikes.com
 
           


Vind een dealer
Vind een dealer bij jou in de
buurt en test je favoriete fiets.
 
Stel je fiets samen
Stel je fiets samen en bouw
'm op zoals jij dat wilt.
Eenvoudig.


Aanmelden Nieuwsbrief
Als eerste op de hoogte van Santos nieuws.

Bedankt voor je aanmelding!