Marco en Lisette

Marco en Lisette

Wereldfietsers, buitensporters en triatleten

Wat op 14 jarige leeftijd begon met een fietstocht naar Achterveld is uitgegroeid tot, zoals dat zo mooi heet, een 'manier van leven'. Meerdere malen namen Lisette en Marco ontslag, verkochten al hun spullen en ontdekten de wereld per fiets; over alle continenten en door veel verschillende landschappen. Dwars door de Sahara woestijn, over het Himalaya gebergte, cirkelen door de dorpjes en steden van Azië of uitwaaien in Patagonië.

Ze zijn bekend van talrijke artikelen in tijdschriften en boeken maar vooral ook door de vele foto’s en films die ze onderweg maakten. Marco en Lisette inspireren veel jonge mensen met een chronische ziekte. Met lezingen in bijvoorbeeld India, Zuid-Afrika en Thailand voor jonge mensen met diabetes Type 1 zijn zij een voorbeeld voor een jonge generatie avonturiers.
Naast alle fietsreizen zijn ze beiden enthousiaste triatleten en buitensporters waarbij ze gebruik maken van de uitrusting van Santos.
Wat op 14 jarige leeftijd begon als een avontuur is nu de rode draad in hun leven.


 

> 34 jaar

buitensportervaring

> 90

Landen bezocht

Doorgaan

met de kop in de wind

 

 • Marco en Lisette

  BIO

  NAAM
  MARCO & LISETTE

  BEROEP
  WERELDFIETSERS, BUITENSPORTERS & TRIATLETEN

  GEBOREN
  1970 / 1972

  FIETS
  TRAVELMASTER 3+ // 4.29 // RACE LITE
 • TM3+
 • Landrover en cruiser
 • 27.5 inch
 • Ongekende remkracht
 • Race Lite
 • Race Lite winter
 • De fietsen van Marco & Lisette

  Travelmaster 3+

  Wat begon met de Travelmaster 2.6 is nu uitgegroeid tot de bekend Travelmaster 3+. Altijd stond voor ogen: meer tijd op de fiets besteden dan sleutelend ernaast. Maar ook een fiets waarbij niet de fiets de beperking was. Snel op het asfalt, robuust over onverharde tracks. "We zijn zo enthousiast over de 3+, omdat het niet alleen een fiets is maar ook een platform. Ik kan de fiets aanpassen aan de tocht."

 • Stoere landrover én snelle cruiser

  "In Afrika wordt het een onvervalste stoere landrover en bij een tocht door de Alpen in Europa wordt het een snelle cruiser. Andere wielen erin, dunne bandjes en gaan. We denken niet dat we ooit nog een andere fiets nodig hebben maar wie weet, wellicht verzint Santos nog iets moois in de toekomst".

 • Sterke wielen en comfortabele banden

  "We hebben met 26inch gereden, met 28inch, met 29inch maar als ik mag kiezen ga ik voor de 27,5 inch. Groot genoeg om snel te kunnen rijden op lange rechte wegen (zeker met de hoge, dikke banden) en rap genoeg wanneer het technisch wordt. De wielen zijn ongelofelijk sterk, want de afgelopen weken hebben we behoorlijke klappen gemaakt en ze houden het uitstekend."

 • Ongekende remkracht

  "En ik maar denken dat we met de oude vertrouwde Magura HS33 remmen, bijna de standaard op goede vakantiefietsen, meer dan voldoende remvermogen hadden. Probeer dan deze Hope remmen maar eens. Wauw! De remmen zijn met een vinger te bedienen en dat helpt enorm om de rest van je vingers om het stuur te klemmen bij het afdalen."

 • Multifunctioneel buitenbeentje

  Race Lite

  "De Race Lite is eigenlijk een gekke fiets. En juist die gekte maakt hem zo aantrekkelijk. In de wereld van stoere vakantiefietsen is dit een buitenbeentje. Met de Race Lite kan stevig gekoerst worden maar ook kunnen er twee tasjes op de speciale drager gehangen worden voor een tocht door de Alpen van B&B naar B&B."

 • Geen zorgen om materiaal

  "De Race Lite heeft een iets meer comfortabeler zit dan onze carbon racers. Dat maakt hem uitermate geschikt voor lange tochten. Als we genoeg hebben van tochten door bijvoorbeeld Afrika pakken we de RaceLite, klikken er twee tasjes aan en cruisen dan door Europa. Heerlijk om alleen maar te kunnen fietsen zonder dat je je zorgen hoeft te maken het materiaal."


 

Marco & Lisettes Story

 

Nu

Op naar buiten, op naar nieuwe ontmoetingen

Elk jaar worden en een paar marathons gelopen, een groot wielerevent gedaan (Tour for Life, the Ride, enz) en vooral veel fietstochten gemaakt. Van Kameroen tot Drenthe, van Bangladesh tot de Alblasserwaard. Na al die jaren hebben Marco en Lisette nooit de liefde voor elkaar en voor het fietsen verloren. Erop uit trekken. Soms een terrassen-tocht, soms een ware expeditie, maar altijd passend bij het gevoel en de fase waarin ze in het leven zitten. Beetje ‘zen’ waar het moet, stoer waar het kan. En juist die grote verscheidenheid aan tochten en reizen maakt voor hun het leven waard.

2007

4,5 maand fietsen door Centraal Azië

Wat een schitterend gebied. Tajikistan, Afghanistan, Kirgizië, Tibet, noem maar op. Allemaal landen die tot de verbeelding spreken. Uiteindelijk eindigt hun reis via een omweg door China, Laos en Thailand in Bangkok.

1999 - 2001

Tweede wereldreis

In 1997 van de eerste reis terug gekomen. Twee jaar gewerkt en nu weer op pad. Dit maal twee jaar fietsen door Afrika, Europa en van Zuid-Amerika naar Noord-Amerika. Wat een reis weer. Beiden zitten hun top van hun kunnen. Geen berg lijkt te zwaar te zijn. Andes gebergte gaat er als zoete koek doorheen. Maar ook zien ze in dat vooroordelen funest zijn om de wereld te leren kennen. Beiden wilden nooit naar de USA en beiden lijken in een warm bad te komen als ze door het land fietsen. Mooi land, mooie mensen. Nooit geen voordelen meer voor ze.

1995 - 1997

Fietsen van Nederland naar Nieuw Zeeland en een stuk terug

Twee jaar onderweg. Twee jaar ultieme vrijheid, avontuur, verbazing, ontdekken. Twee jonge blonde Nederlanders in het binnenland van Pakistan, trektochten door Nepal, door de jungle in Thailand door de bush in Australië. Met elk land lijkt het avontuur alleen maar groter te worden. Tintelend van energie fietsen ze door Bangladesh en andere landen. Alles is nieuw en alles lijkt mooi te zijn.

1992

Diabetes Type 1 bij Marco

Een leven zonder fietsexpedities leek het gevolg te zijn. Marco en Lisette beslissen anders en gaan samenwerken met artsen en medicijn fabrikanten. Geen zins van plan om hun wereldreis ambities in de kast te zetten experimenteren ze met nieuwe, flexibele vormen van behandeling. Met het uitgangspunt: ‘als je een dag kunt fietsen kun je ook ook 365 dagen fietsen en kun je een wereldreis maken’ trekken ze door Europa en Afrika. Alle hobbels worden overwonnen, nieuwe vormen van behandeling worden gevonden.

1986

Marco en Lisette krijgen officeel verkering

Zo heet dat als je 16 en 14 bent. Heerlijke kalverliefde, mooie zomer en een fietstocht naar België. De jaren daarna wordt Europa per fiets ontdekt. Na een tocht van 3 maanden door Scandinavië worden de plannen gemaakt voor een wereldfietsreis.

 

 

Marco & Lisettes blogs

 

 • Kingdom in the sky, the movie

  Kingdom in the sky, the movie

  Zomerse luchten, onverharde paden en vriendelijke mensen. Dat is Lesotho, Kingdom in the sky. Bekijk het filmpje van onze Hero's Marco & Lisette.

  Lees verder

 • Lesotho - Kingdom in the sky

  Lesotho - Kingdom in the sky

  Vele jaren geleden reden we langs de Dragensbergen en keken we verlangend naar Lesotho, Kingdom in the Sky. Het was toen winter en dat betekende kou, regen en sneeuw in Lesotho. Nu is het zomer en wordt het tijd om dit koninkrijk op grote hoogte te bezoeken.

  Lees verder

 • Utah by bike

  Utah by bike

  Vroeger wilden we nooit naar Amerika. Geen zin in lange rechte wegen vol met dikke auto's die ronkend voorbij komen rijden met tegen het achterraam van de pick-up, geladen geweren als symbool van de gewelddadige onafhankelijkheid. Zo, dat bleek bijzonder kortzichtig van ons te zijn.

  Lees verder

 • Bikepacking: De Grand Traversee du Massif Central

  Bikepacking: De Grand Traversee du Massif Central

  De Grand Traversee du Massif Central is een track die loopt van centraal Frankrijk naar de Middellandse zee. Meer dan 700 kilometer door het Massif Central, een grotendeels afgelegen gebied in Frankrijk met hooglanden, bossen en uitgestrekte velden waar koeien grazen.

  Lees verder

 • Bikepacking Rijndal, Duits bier, wijn en worst

  Bikepacking Rijndal, Duits bier, wijn en worst

  De Duitse Eifel ligt lekker dichtbij huis. Drie uurtjes rijden met de auto voor ons. En dan fietsen uitladen, bepakking vastsjorren en de bewoonde wereld achter ons laten om te eindigen in een woud vol stilte en natuur.

  Lees verder

 • Rondje Oost, onmeunig mooi!

  Rondje Oost, onmeunig mooi!

  Vliegende wolken over strak geschoren groen landschap of donkere bossen met ritselende kevertjes. Welkom in Nederland. Fietsland.

  Lees verder

 • Traversée du Massif Vosgien

  Traversée du Massif Vosgien

  'The Traversée du Massif Vosgien (TMV) rises from Wissembourg near the German border, traveling south through three distinct zones of the Vosges Mountains, ending in Thann.'

  Lees verder

 • Portugal, de via Algarviana

  Portugal, de via Algarviana

  We hebben door meer dan 80 landen gefietst en daarbij nooit Portugal aangedaan. Terwijl we hier rondfietsen denken we na wat ons ons in vredesnaam heeft bezield. Wat een mooi fietsland. Dorpjes, mensen, landschap, hartelijkheid. We voelen ons thuis.

  Lees verder

 • Je bent er zo!

  Je bent er zo!

  Gewoon op vrijdag aan het einde van de werkdag je fietsjes in de auto gooien, rijden naar Rotterdam, daar op de boot stappen en tijdens het diner glijdt de boot van de kade op weg naar Hull in de United Kingdom.

  Lees verder

 

 

 

 


SANTOS HEROES.

 

 

 • Marcus Perfjell

 • Hera

 • Rick Creemers

 • Edwin Otto

 • Marco & Lisette

 • Gunther Desmedt

 • Paul & Anja

 • Bas Jongerius

 • Jessica de Korte

 • Spinning South

 • Frank van Rijn

 


Contact
Schillingweg 41
2153 PL Nieuw-Vennep
+31 (0) 252 426 123
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.santosbikes.com
 
           


Vind een dealer
Vind een dealer bij jou in de
buurt en test je favoriete fiets.
 
Stel je fiets samen
Stel je fiets samen en bouw
'm op zoals jij dat wilt.
Eenvoudig.


Aanmelden Nieuwsbrief
Als eerste op de hoogte van Santos nieuws.

Bedankt voor je aanmelding!