Gunther Desmedt

Gunther Desmedt

Ultra endurance racer // Bikepacking Legend

Gunther begon zijn fiets-carrière met toertochten, gevolgd door lange mountainbike tochten in de Ardennen, Duitsland, Frankrijk en Zwitserland. De Transalp en Ironbike voegde hij aan het lijstje toe. Niet lang daarna ontdekte hij het bikepacken tijdens een tocht door Marokko. Nu is hij niet meer te stoppen! Tour Divide, Highland Trail, Arizona Trail, Transcontinental, Race to the Rock en de Colorado Trail heeft hij al gereden en zijn wensenlijstje is nog langer.


 

Alle 56

Belforten bezocht*

*Unesco torens bezocht met een singlespeed

In 20

dagen de Tour Divide gefietst

3

ontmoetingen met de barman van William Creek

 

 • Gunther Desmedt

  BIO

  NAAM
  GUNTHER DESMEDT


  BEROEP
  SOFTWARE DEVELOPMENT DIRECTOR

  GEBOREN
  1973

  FIETS
  4.29 & CROSS LITE

 • Rohloff en riemaandrijving
 • Racebocht & double tap shifters
 • Cross Lite
 • De fiets van Gunther

  Cross Lite

  Duurzaamheid en heel weinig onderhoud zijn eigenschappen die ontzettend belangrijk zijn voor Gunther. Wanneer hij door de modder ploetert, moet bovendien alles lekker blijven schakelen. Daarom koos Gunther voor de onderhoudsarme en betrouwbare Rohloff naaf met riemaandrijving.

 • Racebocht & Double Tap Shifters

  Wil je een racebocht in combinatie met de onderhoudsarme Rohloff naaf? Dan bieden de double tap raceshifters uitkomst.

  Gunther koos voor deze combinatie, om de gewenste zithouding te creeren en het gemak te hebben van de Rohloff naaf.

 • Cross Lite à la Gunther

   
  Gunther heeft zijn Cross Lite samengesteld voor de endurance races die hij maakt.

  Dropbar, Raceshifters, Rohloff naaf en riemaandrijving. Om zijn GPS van stroom te kunnen voorzien, is zijn Cross Lite opgebouwd met een SON naafdynamo. Zo is zijn fiets duurzaam, onderhoudsarm én optimaal voorbereid voor bikepacking avonturen.


 

Gunthers Story

 

heden

Relaxte bikepacking trips

De komende periode staat voor Gunther in het teken van 'relaxte bikepacking trips'. Daarnaast organiseert hij Bikepacking evenementen en geeft hij lezingen.

2017

Colorado Trail

De Colorado Trail (CTR) staat hoog op z'n bucketlist en in 2017 is het zover. Een zware race met veel hoogtemeters en technische singletrails.

2017

Holyland MTB Challenge

1461 kilometer bikepacken door de hitte in Israel; van Mt. Hermon in het Noorden tot Eilat, met maar liefst meer dan 20.000 hoogtemeters. Het wordt een gevecht tegen de hitte voor Gunther.

2016

Race to the Rock

Gunther neemt deel aan de eerste editie van deze race in Australië. Lang lag hij in de tweede positie, maar uiteindelijk doen vermoeidheid en helse weersomstandigheden hem terugkeren. Hij gaat op zoek naar een alternatieve route, maar het heeft zijn tol geeist. Ondanks de opgave, voelt de tocht als een hoogtepunt voor Gunther.

2015

Arizona Trail Race

Fysiek waarschijnlijk het zwaarste wat Gunther ooit heeft ondernomen; de Arizona Trail Race. Een combinatie van wandeltrail, MTB-routes, woestijn, hitte, beperkte waterpunten en als kers op de taart: de doorsteek van de Grand Canyon. 36 kilometer wandelen met de fiets op de rug...

2014

Highland Trail

Gunther doet mee aan een van de zwaarste Bikepacking races: de Highland Trail. Meer dan 16.000 hoogtemeters en 560 mijl bikkelen door de Schotse Hooglanden.

2013

Tour Divide

Gunther doorkruist de hele USA offroad in slechts 20 dagen. Het geeft hem een supergevoel als hij aan de Mexicaanse grens staat.

 

 

Gunthers Blogs

 

 • Holyland MTB Challenge

  Holyland MTB Challenge

  Yaron picked me up at the airport in Tel Aviv, and let me stay at his house before, during and after the Holyland Challenge. It's located in Modiin, between Tel Aviv & Jerusalem.

  Lees verder

 • Fietsverslaafde Gunther in het nieuws

  Fietsverslaafde Gunther in het nieuws

  "De prettig gestoorde West-Vlaming achter Bikepacking.be schrikt niet terug voor de zwaarste en langste ultraraces ter wereld, van Amerikaanse woestijngebieden tot uitgeregende Schotse Highlands en Australische modderpoelen."

  Lees verder

 • Waarom niet de Holyland MTB Challenge in Israël?

  Waarom niet de Holyland MTB Challenge in Israël?

  Ondanks de opgave na 2.000 kms tijdens de Race to the Rock september 2016, bleef ik op een golf van voldoening surfen. De drang naar een nieuw gelijkaardig avontuur was groot. Race to the Rock is een fantastische ervaring geweest. 'Meer van dit'  bleef door mijn hoofd spoken.

  Lees verder

 • Race to the Rock - Adelaide-Uluru

  Race to the Rock - Adelaide-Uluru

  Wat is de Race to the Rock?

  Bikepacking is in de mode, en de races schieten tegenwoordig als paddestoelen uit de grond. De ene uitdaging al langer dan de andere. “Race to the Rock” verscheen ongeveer een jaar geleden online en ik was diréct verkocht, dit wordt mijn 2016 uitdaging.

  Lees verder

 

 

 

 


SANTOS HEROES.

 

 

 • Marco & Lisette

 • Hera

 • Bas Jongerius

 • Rick Creemers

 • Paul & Anja

 • Frank van Rijn

 


Contact
Schillingweg 41
2153 PL Nieuw-Vennep
+31 (0) 252 426 123
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.santosbikes.com
 
           


Vind een dealer
Vind een dealer bij jou in de
buurt en test je favoriete fiets.
 
Stel je fiets samen
Stel je fiets samen en bouw
'm op zoals jij dat wilt.
Eenvoudig.


Aanmelden Nieuwsbrief
Als eerste op de hoogte van Santos nieuws.

Bedankt voor je aanmelding!