Bas Jongerius

Bas Jongerius

Wereldfietser en vlogger

Bas besloot na een studie Economie en Bedrijfskunde en na 3 jaar werken dat het welletjes was. Gestuurd door vragen als 'hoe ziet de wereld er nou echt uit los van de beelden op het 8 uur journaal?', 'hoe zijn de mensen en kloppen onze vooroordelen over hen?' en 'wat blijft er van mij over als ik alles achter laat?' besloot hij een ver weggestopte droom na te jagen: op de fiets stappen en weg rijden van Amsterdam.

Hij belandde na een veelbewogen reis van 13 maanden in Singapore waarvandaan hij in mei 2018 terug naar Nederland vloog. Bas werkte samen met Discovery Channel aan het YouTube kanaal D TOUR dat zijn reis tot aan China in vlogs ving.


 

2

Terabyte aan video gemaakt

24

Landen doorkruist

17

keer gehuild onderweg
(van blijdschap)

 

 • Bas Jongerius

  BIO

  NAAM
  BAS JONGERIUS

  BEROEP
  NOG ONBEPAALD

  GEBOREN
  24-10-1989

  FIETS
  TRAVELMASTER 3+
 • TM3+
 • Rohloff riem
 • SON
 • Brooks
 • Stabiele fiets
 • De fiets van Bas

  Travelmaster 3+

  Veel tijd had Bas niet om dit werkpaard in te fietsen, maar hij was blij verrast over de kwaliteit en sterkte van de Travelmaster 3+. Met zijn 1.96 zorgde de combi van de juiste framemaat, een fijn zadel en goede handvatten voor geen enkele lichamelijke klachten.

  Bas fietste van Nederland naar Singapore en heeft zijn reis vastgelegd in vlogs voor Discovery Channel.

 • Zorgeloze combi

  "De combi van Rohloff en riem is ultiem zorgeloos. Ik was helemaal geen fietser voor ik vertrok en ben blij dat ik nul keer naar deze combi heb hoeven kijken onderweg".

 • Altijd licht

  "Ik vond de SON naafdynamo en de SON lamp ontzettend fijn werken. Knop om en tunnel in: stoppen is niet nodig."

 • Comfortabel werkpaard

  De juiste afmontage voor een comfortabele zit. Bas koos voor ergonomische handvatten en het Cambium zadel van Brooks voor de lange dagen op de weg.

  "Het fijne Brooks Cambium zadel heeft me geen enkele lichamelijke klacht opgeleverd."

 • Stabiele wegligging

  "Ik heb veel vanaf de fiets gefilmd met maar één hand aan het stuur. Zelfs al was ik met 50 kilometer per uur downhill met één hand aan het sturen en aan het filmen met de ander, lag de Travelmaster 3+ nog zeer stabiel op de weg."


 

Bas' Story

 

2016

Het leven als flow

Bas besluit zijn droom na te jagen en ondervindt tijdens de voorbereiding op zijn reis hoe het leven kan vloeien in plaats van dat het aanvoelt als een struggle. In maart 2017 stapt hij als onervaren fietser en onervaren filmmaker op de fiets om naar Singapore te fietsen en het vast te leggen voor Discovery Channel.

2014

Make your world bigger

Met een vriend wint Bas een video-competitie van Discovery Channel rondom de introductie van het slogan 'Make your world bigger'.

2013

In de put

Afgestudeerd en met ogenschijnlijk alles op de rails voor een fantastische carrière voelt Bas enkel de leegte van een hectische en gehaaste samenleving.

2007

Droom geboren

Op 18 jarige leeftijd is de droom geboren en spreekt Bas voor het eerst uit dat hij ooit in zijn leven naar China zal fietsen. Men verklaart hem voor gek.

1994

Het zaadje

Op vijfjarige leeftijd ziet Bas de wereldfietser Theo Jorna dagelijks op de fiets naar zijn werk komen bij het tuincentrum van zijn vader. Zijn mond slaat open als zijn vader hem vertelt dat Theo deze ochtend net zo goed uit India, Peru of Australië is komen fietsen.

 

 

Bas' blogs

 

 • Bas terug naar Nederland!

  Bas terug naar Nederland!

  Het avontuur zit er nu dan echt (écht!) op. Na meer dan een jaar weg te zijn geweest, is Bas in Singapore aangekomen. Zijn volgende bestemming: Nederland. Bekijk z'n laatste vlog.

  Lees verder

 • Bas bereikt Maleisië!

  Bas bereikt Maleisië!

  Na meer dan een half jaar fietst Bas na de eindeloze kilometers op de snelweg in Kirgizië China binnen. Hoe verging het Bas nadat hij zijn doel had bereikt?

  Lees verder

 • Extreem koud weer met sneeuw

  Extreem koud weer met sneeuw

  Bas fietst hoog in de bergen waar het koud is, ijskoud. Op zoek naar beschutting, is een stal vol met ontlasting de enige geschikte plek. Bekijk deel #26 van Dtour.

  Lees verder

 • Marmot eten en vis vangen in hooggebergte

  Marmot eten en vis vangen in hooggebergte

  De Chinese grens komt steeds dichterbij en de avonturen van Bas worden steeds bizarder. Op dit moment is de Westerse samenleving verder dan ooit voor hem... Het weer wordt steeds extremer en hij verblijft in verlate dorpjes en huizen hoog in de bergen. Een beetje beschutting in deze kou kan geen kwaad namelijk.

  Lees verder

 • Last van hoogteziekte

  Last van hoogteziekte

  Deze week hangt Bas een rugzak om en beklimt een hele hoge berg. Maar de hoogteziekte begint hem parten te spelen. Verder zie je de Bibi Fatima hot springs en krijg je een kijkje in het leven op een fietskamp. China is nog maar twee weken fietsen...

  Lees verder

 • Afghanistan op steenworp afstand?

  Afghanistan op steenworp afstand?

  Een knallend begin van deze video (letterlijk), dankzij de wegwerkers die met behulp van springstof een weg aan het aanleggen zijn. Bas fietst via de rivier langs de grens van Afghanistan en kom steeds weer hoger. Ook de dorpjes zijn steeds verder afgelegen en de locals zijn ontzettend gastvrij.

  Lees verder

 • Hoogste plek van de reis bereikt

  Hoogste plek van de reis bereikt

  De Pamir Highway wordt elke dag mooier, indrukwekkender en de lucht wordt ijler. Het is soms zo mooi, dat het moeilijk is om uit te leggen wat er door Bas z'n hoofd heen gaat. Samen met de inmiddels vaste groep trekt hij door het hoge gebergte. Dat gaat soms soepel en soms gaat dat over kilometers los zand en stenen.

  Lees verder

 • Pamir Highway met pijnlijke knie

  Pamir Highway met pijnlijke knie

  Eindelijk is Bas écht op de Pamir Highway! Hij moet helaas een medereiziger achterlaten omdat ze is gebeten door een hond. Maar dat mag de avonturen en uitzicht tijdens het wildkamperen midden in deze prachtige natuur niet drukken.

  Lees verder

 • Steeds hoger de bergen in

  Steeds hoger de bergen in

  "Ik hou van de bergen!", zei Bas ooit in één van de eerste afleveringen en de liefde voor de bergen is er nog steeds. Hij vervolgt zijn route op de Pamir Highway en bereikt de grens met Tadzjikistan.

  Lees verder

 

 

 

 


SANTOS HEROES.

 

 

 • Bas Jongerius

 • Frank van Rijn

 • Hera

 • Marco & Lisette

 • Paul & Anja

 • Rick Creemers

 


Contact
Schillingweg 41
2153 PL Nieuw-Vennep
+31 (0) 252 426 123
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.santosbikes.com
 
           


Vind een dealer
Vind een dealer bij jou in de
buurt en test je favoriete fiets.
 
Stel je fiets samen
Stel je fiets samen en bouw
'm op zoals jij dat wilt.
Eenvoudig.


Aanmelden Nieuwsbrief
Als eerste op de hoogte van Santos nieuws.

Bedankt voor je aanmelding!