• Santos Heroes
  SANTOS
  HEROES.

  Ben jij onze volgende #SantosHero?
   

 • Santos Heroes
  SANTOS
  HEROES.

  Ben jij onze volgende #SantosHero?
   

 • Santos Heroes
  SANTOS
  HEROES.

  Ben jij onze volgende #SantosHero?
   

 

 

Edwin Otto

Edwin Otto

Forens en vakantiefietser
Trekking Lite PX

Fietsliefhebber Edwin is een nieuwe uitdaging aangegaan: woon-werk fietsen, 45 kilometer enkele reis. Ontspanning door inspanning, samen met zijn nieuwe Trekking Lite PX.

Frank van Rijn

Frank van Rijn

Wereldfietser
Travelmaster 3+

Nederlands bekendste wereldfietser. Frank heeft maar liefst meer dan 1 miljoen kilometers gefietst en schreef daar 15 prachtige boeken over.

Marco & Lisette

Marco & Lisette

Wereldfietsers
Travelmaster 3+
4.29
Race Lite

Maakten al meerdere keren een lange fietsreis en bloggen over hun avonturen. Maken hier prachtige foto's van.

Paul & Anja

Paul & Anja

Wereldfietsers
Travel Lite

Wereldfietsers in hart en nieren. Wat begon met een rondje Benelux, inmiddels staat de teller al op 45 landen.

Rick Creemers

Rick Creemers

Wereldfietser
Travelmaster 2.9

Fietst in 2 jaar de wereld rond.
Dat is meer dan 55.000 km!

Hera

Hera van Willick

Wereldfietser
Travelmaster 3+

Fietst voor onbepaalde tijd, naar onbekende bestemming. Van IJsland naar Alaska, Canada, USA en dan waarschijnlijk door naar midden en zuid-Amerika.

 

 • Hera

  Travelmaster 3+

  Bekijk

 • Gunther Desmedt

  Cross Lite

  Bekijk

 • Elbert & Syneke

  Double Travel 2

  Bekijk

 • Edwin Otto

  Trekking Lite PX

  Bekijk

 • Tristan & Nanook

  Travelmaster 2.6

  Bekijk

 • Fred Charité

  Travelmaster 3+ E-bike

  Bekijk

 • Marco & Lisette

  Travelmaster 3+

  Bekijk

 • Rick Creemers

  Travelmaster 2.9

  Bekijk

 • Frank & Jacinta

  Travelmaster 2.9

  Bekijk

 • Paul & Anja

  Travel Lite

  Bekijk

 • Bas Jongerius

  Travelmaster 3+

  Bekijk

 • Ludo Beuselinck

  Race Lite

  Bekijk

 • Dirk Huyghe

  Travelmaster 3+ E-bike

  Bekijk

 • Jessica de Korte

  Travel Lite+

  Bekijk

 • Frank van Rijn

  Travelmaster 3+

  Bekijk

 

 


HERO STORIES.

 

Keuzestress

Dochter Y van vriendin krijgt nieuwe fiets. Trapper mag mee als verondersteld deskundig adviseur. Dus gaat de rit op Tweede Paasdag naar zo’n fietsenschuur. Gratis koffie inbegrepen.

Het is niet Trappers favoriete winkelen, rondlopen bij dozenschuivers. Als je hem gek wilt maken, moet je hem meenemen voor een ochtendje Ikea. Trapper gaat nog liever naar de tandarts. Maar dit is een fietsenwinkel en dat helpt. Vanzelfsprekend ontbreekt Santos in het assortiment. Dat is maar goed ook. Dat voorkomt pijnlijke confrontaties. Santos is in de voorbeschouwing afgevallen. Dat deed even zeer, maar Trapper snapt het wel. Geef je je zoon na het behalen van zijn rijbewijs een Porsche 911? Nee dus, niet eens een Boxter. Helemaal geen Porsche, eigenlijk. Eerst maar eens een Twingootje, de tijd voor een echte auto komt nog wel.

Er mag best iets blijven om naar te verlangen. Naar een Santos moet je mentaal toewerken. Als je weet wat je met fietsen wilt, ben je toe aan een Santos. Y fietst als een speer. Graag, hard en veel. Elke dag een fiks aantal kilometers op en neer naar de stageplek bijvoorbeeld en in de vrije-tijd zomaar 100 km naar een vriendin. Een Race Lite met spatborden en Tubus achter, denkt Trapper dan direct. Maar dan zijn we bij het verhaal van die Porsche. En Y studeert, woont vier-hoog-achter in de grote stad. Veilig wegzetten ho maar. Een goede fiets daar even parkeren is net zoiets als je portemonnee voor het grijpen bovenin je boodschappenmandje leggen. Het gaat een keer goed, misschien twee, maar dan ben je hem kwijt.

Dat is met elke fiets vervelend, maar met een Santos héél vervelend. Een Santos hoort achter slot en grendel. Altijd en overal. Y wikt en weegt. De aarzeling gaat tussen een vederlicht racertje met oogjes voor een drager en een strakke hybride met prima prijs-kwaliteit verhouding en best wel snelle uitstraling. Trapper wijst op het verschil tussen 24 en 36 spaken in het achterwiel. Dat zoiets een keuze is. Dat je moet weten wat je er mee wilt. Hoe vaak ga je lekker jakkeren met een groepje? Moet er een tent mee kunnen? Moeder en dochter kijken besluiteloos rond. Hoe verder?

De vergelijking met schoenen kopen dringt zich op. Trapper is daar liever niet bij. Die mag bij dat soort gebeurtenissen graag met een krantje en een latte van een afstandje toezien. Maar dat zit er nu even niet in. Er wordt een verlossend woord verwacht. De verkoper is niet van gisteren. ’Elk nadeel heeft zijn voordeel’ is deze week een veel gehoorde wijsheid. Keuzestress blijkt goed voor de omzet. Op het cruciale moment tovert hij een piekfijn inruil-racertje tevoorschijn, precies de goede maat, zet hem naast de hybride, goochelt wat met getallen en komt met een uitermate redelijk twee voor de prijs van één aanbod op de proppen. Trappers fietshart begint te spreken.

Reizen en racen kan niet met één fiets, daarin heeft de verkoper gewoon gelijk. Even later is iedereen om. Er wordt nog wat onderhandeld op details, spatbordje, bidon-houder, dat soort dingen en dan is het rond. Y kan de komende jaren mooi gebruiken om uit te vinden waar haar fietshart ligt. Die Santos komt er nog wel. Trapper gokt op een Travel Lite. Een zachtgroene.

Trapper  

 Contact
Schillingweg 41
2153 PL Nieuw-Vennep
+31 (0) 252 426 123
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.santosbikes.com
 
           


Vind een dealer
Vind een dealer bij jou in de
buurt en test je favoriete fiets.
 
Stel je fiets samen
Stel je fiets samen en bouw
'm op zoals jij dat wilt.
Eenvoudig.


Aanmelden Nieuwsbrief
Als eerste op de hoogte van Santos nieuws.

Bedankt voor je aanmelding!