Afrika en het onbekende

Als ik weer vertrek voor een mogelijke avontuurlijke reis in het onbekende vraagt "men" zich wel eens af: is dit nu verstandig of dom van hem?

Maar zolang alles goed gaat dan ben ik natuurlijk avontuurlijk en verstandig bezig. Maar als het straks een keer fout gaat dan zal ik waarschijnlijk onverantwoordelijk en overmoedig bezig zijn geweest. Zo zal er wel over gesproken worden denk ik.

Voor mezelf ligt dit iets anders. Ik bedenk welke risico's ik aan het nemen ben en accepteer de gevolgen hiervan. Als een leeuw mijn been er af bijt of een akelige mini bacterie in maag mijn immuun systeem overhoop haalt, is dit iets wat ik nu al geaccepteerd heb. Waarschijnlijk zal ik in eerste instantie net zo kwaad en depressief zijn als iemand anders die het zonder deze instelling overkomt. Maar na een paar maanden zal ik aan dit stukje denken, denk ik. Ik weet dat ik zo ben. In Namibië sprak ik met een ex-professionele rugbyspeler. Hij was ongeveer 45 jaar en had werkelijk overal last van (rug, nek, schouder en knie problemen) en kon eigenlijk niet zonder pijnstillers leven. Toen ik hem vroeg of dat het allemaal waard was geweest, zei hij met stralende ogen dat hij het zo weer zou doen. Hij had een tijd gehad dat hij zich 100% in het leven voelde staan. Niet 99% maar 100%.
Dit gevoel heb ik ook tijdens mijn reizen.

image2

Dus ik ben afgelopen week maar afgereisd naar Kenia, Tanzania en Oeganda in Afrika. Mijn fietsroute gaat om het Victoriameer heen en wel met de klok mee. Na 4 dagen fietsen had ik de Kilimanjaro al in het zicht. Behalve de besneeuwde top, jammer genoeg. Want die lag behoorlijk in de wolken. Het kwam gelukkig niet bij me op om deze omhoog te lopen dus ik kon weer gewoon doorfietsen. Ik fiets nu door het land van de Masai met hun prachtige kleding. En de mannen die altijd een stok bij zich hebben omdat dit deel is van de Afrikaanse cultuur. Ik zal de komende weken wel weer een bericht sturen want mijn tocht duurt tot de eerste week van maart. In ieder geval heb ik mijn eerste Afrikaanse dieren al weer langs de kant van de weg zien staan.

Groet, Andries

 

 


Meer mijn Santos en Ik rijders

Marcus

Marcus

Mijn woon-werk/vakantiefiets heeft na 23 jaar trouwe dienst plaats gemaakt voor een Santos. Waarom Santos? Heel simpel, mijn wensen bleken te afwijkend voor een confectiefiets. 

Lees verder

Arno & Inge

Arno & Inge

Santos, not only build for life, but build for pleasue! 

1500 km probleemloos naar Land's End in Engeland gefietst, puur genieten met Rohloff naaf en snaar.

Groetjes,
Arno & Inge

Lees verder

Gorik

Gorik

Met drie jonge kinderen van 1,5 jaar 3,5 jaar en 6 jaar een weekje onderweg met alles op en aan.
Het was genieten, de Travelmaster was een genot.

Lees verder

Randall Saunders

Randall Saunders

My Santos experience

A bit of background: To give some context to my story I am 38 and have been living in Australia since 2002. Growing up in Texas I was the odd one out being interested in road riding and mountain biking rather than Friday night football. I started using bikes for commuting early on and found it enjoyable but challenging in the states being stuck using roads, always over long distances and never with the right kind of bike.

Lees verder


Contact
Schillingweg 41
2153 PL Nieuw-Vennep
+31 (0) 252 426 123
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.santosbikes.com
 
           


Vind een dealer
Vind een dealer bij jou in de
buurt en test je favoriete fiets.
 
Stel je fiets samen
Stel je fiets samen en bouw
'm op zoals jij dat wilt.
Eenvoudig.


Aanmelden Nieuwsbrief
Als eerste op de hoogte van Santos nieuws.

Bedankt voor je aanmelding!