Fietsen met Luisa en Bas

Terwijl ik op een bijzonder simpele Thaise parkeerplek mijn lokaal geteelde bananen en mandarijnen zat op te peuzelen, zag ik een volledig bepakte fiets aankomen.

De bestuurster bleek een klein opdondertje van 29 jaar te zijn en van Duitse origine en ook nog een vrolijke blik in de ogen. Ze is journaliste en had, volgens haar, een paar zware werkjaren achter de rug waarna ze besloot om haar jeugddroom, de wereld om te fietsen, waar te maken. Net als ik was ze op weg naar Singapore.

Luisa was op weg naar een overnachtingsplek die ze had geregeld via Warmshowers. Dit is een leuke wereldwijde app/organisatie speciaal voor toerfietsers. Mensen die iets met fietsen hebben, stellen gratis hun huis of tuin beschikbaar voor fietsers die onderweg zijn. Zo krijgen deze mensen het buitenland in hun eigen huis. Zelf ben ik ook al een aantal jaren lid maar heb nooit gebruik gemaakt van deze mogelijkheid. Luisa vertelde dat deze mensen het zeker geen probleem zouden vinden als er een tweede fietser mee kwam.

image3

30 km later kwamen we bij een Australiese man en een Thaise vrouw die ons super gastvrij ontvingen. Een douche en een heerlijke maaltijd was ons deel. Luisa kon zelfs binnen slapen en ik sliep buiten in mijn tent. Er bleek ook nog een Russische fietser van rond de 30 jaar te zijn die ook van deze lokatie gebruik maakte. Dit was een man die de fiets alleen maar gebruikte als vervoer van A naar B. Op zich niet zo bijzonder maar hij fietste alleen in de nacht. En dan zo tussen de 150 en 200 km. Wat ik wel weer bijzonder vond. Met deze groep mensen ontstond er een leuk gesprek over allemaal locaties en situaties over de hele wereld.

De volgende dag fietste Paul, via leuke lokale weggetjes, ongeveer 40km met ons mee naar het zuiden. Dit nadat hij ons ook nog een gratis ontbijt had gegeven bij een lokaal eethuisje. Hij had het wel aan tijd, aangezien hij, volgens zijn vrouw, maar 2 tot 3 uur per dag werkte op een drukke dag. Hij had een organisatie van 12 verschillende Thaise reisagentschappen die hij van toeristen voorzag. Later hebben Luisa en ik, nog twee maal gebruik gemaakt van warmshowers waarbij de ene keer de mensen zelf niet eens thuis waren. De tweede keer hadden de mensen de beschikking over een zwembad, met uitzicht. We mochten slapen op de kamer van hun dochter Polly. Super.

image6

Luisa en ik bleken dezelfde route te hebben tot Maleisië en hadden ongeveer hetzelfde fietstempo. Een verbond werd gesloten en we fietsen ongeveer 1200km samen. Luisa was nu 11 maand onderweg op haar wereldreis die haar van Duitsland via Scandinavië en de Transsiberie expres, China, Japan, Vietnam, Cambodja nu naar Thailand bracht.

Het gezamenlijk fietsen ging goed ondanks het feit dat we totaal verschillende manier van reizen hebben. Voor haar tellen veel kilometers maken maken met een zeg maar gierig budget. Deze fietsers ben ik al vaker tegen gekomen en alles moet, of gratis of zo goedkoop mogelijk. Zo had ze bijvoorbeeld de Angkor Wat in Cambodja niet gezien omdat dit te duur was. En dit is toch een geweldige wereld attractie. Een beetje dom zal ik maar zeggen. Ook kwamen we later bij een echt geweldig uitzichtpunt waar ze 0,50€ moest betalen, maar ze deed dit niet.

Hier het 0,50€ uitzicht.

image1


Meer mijn Santos en Ik rijders

Gaston van der Bilt

Gaston van der Bilt

Ha die Santos,

Hier een foto van mijn omgebouwde SCC03. Zit 18 kg bagage achterop. Rekje is van OldManMountain. Echt super stijf en de fiets is super stabiel. Echt een top frame.

Lees verder

Travelmaster 2.8 E-Bike in Zwitserland

Travelmaster 2.8 E-Bike in Zwitserland

"Ik ben op pad met mijn nieuwe Santos E-Bike travelmaster 2.8 in Zwitserland en wil jullie even laten weten dat ik enorm geniet!"

Groetjes Jacq van Hoek

Lees verder

Martin Pilkes en Sijrike van der Mei

Martin Pilkes en Sijrike van der Mei

Onze eerste tochtje op de nieuwe trekking-lites is de beklimming van de Mt. Ventoux geworden. Wat een heerlijke fietsen!! De stuurtassen zijn er alweer af. Nu een tas op de achterdrager. Het stuurgedrag is zo veel beter.

Lees verder

Arno & Inge

Arno & Inge

Santos, not only build for life, but build for pleasue! 

1500 km probleemloos naar Land's End in Engeland gefietst, puur genieten met Rohloff naaf en snaar.

Groetjes,
Arno & Inge

Lees verder


Contact
Schillingweg 41
2153 PL Nieuw-Vennep
+31 (0) 252 426 123
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.santosbikes.com
 
           


Vind een dealer
Vind een dealer bij jou in de
buurt en test je favoriete fiets.
 
Stel je fiets samen
Stel je fiets samen en bouw
'm op zoals jij dat wilt.
Eenvoudig.


Aanmelden Nieuwsbrief
Als eerste op de hoogte van Santos nieuws.

Bedankt voor je aanmelding!