Het mooie gebied met rode granieten bergen

Een dag of 5 geleden kwam ik hier in Tafraout aan, een niet geweldig mooi plaatsje, maar in een geweldig mooi gebied van rode graniet bergen.

De dag na aankomst maakte ik een wandeling van een uur of zeven tussen bizarre rotsformaties. De meest markante rotsformatie in de omgeving van Tafraout wordt de ‘Steek van Napoleon’ genoemd. Ik had me die, afgaande op de plaatjes in de geschiedenis boeken, altijd anders voorgesteld, maar misschien had hij ergens in een kast ook wel zo’n hoofddeksel liggen.

IMG 20180621 WA0004

Een bijzonderheid in de omgeving zijn ‘Les Roches Peints’, oftewel de geverfde rotsen. In 1984 heeft een Belgische kunstenaar tonnen verf, voornamelijk blauwe maar ook roze, op vele rotsen gesmeerd, met als resultaat een surrealistisch landschap.

IMG 20180621 WA0006

Als je van dat soort kunst houdt, is het mooi. Vanuit Tafraout reed ik naar de Gorges de Ait Mansour, een prachtige bergkloof.

Ik logeerde die nacht in Auberge Chez Sahnoun in het dorpje Tiwadu en maakte de volgende dag een flinke wandeling in een zij-kloof.

IMG 20180621 WA0009

IMG 20180621 WA0010

Ik fietste de volgende dag door de Gorges de Timguelchte terug naar Tafraout. Daar constateerde ik dat de camping nog steeds geheel leeg was. Mijn webmaster, die al deze verhaaltjes en foto’s zo keurig op mijn website plaatst, had een veel betere verklaring dan ik voor het feit dat er zo weinig toeristen zijn in Marokko. Geen misplaatste angst voor fundamentalisme en ook geen angst voor hitte, maar gewoon: voetbal!!

Daar denk je als niet geïnteresseerde in die tak van sport niet direct aan, maar toen ik er over nadacht, was dat de oplossing van het raadsel. Ja, er zijn mensen die thuis blijven om maar geen doelpunt te missen! Sterker nog, er schijnen mensen te zijn die speciaal voor het WK voetbal een nieuwe tv kopen, meters groot en met nóg meer mega en gigapixels en de allerhoogst denkbare resolutie. Dan ervaren ze de wedstrijden bijna alsof ze zelf tegen de bal trappen. En zoiets ga je je neus niet voorbij laten gaan voor wat gekleurde bergen en kloven.

Overigens zouden deze voetbalenthousiasten hier in Tafraout en in vrijwel geheel Marokko hun hart ruim op kunnen halen, want in elk restaurant, elk cafeetje en elk hotel staat een groot scherm opgesteld, zodat ook hier geen schot gemist hoeft te worden. Voetbal dringt door tot in de verste uithoeken van onze planeet.

IMG 20180621 WA0012

IMG 20180621 WA0014

IMG 20180621 WA0015

 

 Contact
Schillingweg 41
2153 PL Nieuw-Vennep
+31 (0) 252 426 123
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.santosbikes.com
 
           


Vind een dealer
Vind een dealer bij jou in de
buurt en test je favoriete fiets.
 
Stel je fiets samen
Stel je fiets samen en bouw
'm op zoals jij dat wilt.
Eenvoudig.


Aanmelden Nieuwsbrief
Als eerste op de hoogte van Santos nieuws.

Bedankt voor je aanmelding!