Een nieuwe reis: Marokko

Ik maak een sprong in plaats en tijd: van de Nijl, waar ik in 1982 zat naar de waterval van Ouzoud in Marokko waar ik nu (4 juni 2018) zit.

En mocht ik u daarmee teleurstellen omdat u wilt weten hoe het mij verder verging op mijn reizen langs de Nijl, lees dan mijn boeken ‘Onder de Tour du Madeloc en ‘Even naar de evenaar’.

1 juni nam ik het vliegtuig van Amsterdam naar Casablanca. In Nederland was het heerlijk weer maar ik zat een groot deel van de dag op het duffe Schiphol omdat het vliegtuig 3 uur vertraging had. In Casablanca bleek er een steenkoude wind te waaien en was de hemel grotendeels bewolkt.

“Was dan maar lekker in Nederland gebleven!” hoor ik menig lezer denken, maar toen ik deze vlucht boekte was het bij ons stervens koud en was het in Marokko heerlijk weer.

Wat wel te voorzien was, maar wat ik me bij het boeken niet heb gerealiseerd, is dat nu de ramadan aan de gang is. Overdag dus een enkel winkeltje open, maar alle restaurants en cafés gesloten. Met priklimonade en koek moet ik me dus in leven houden, maar ’s avonds na zonsondergang is het werkelijk een vetpot…… als ik tenminste in de bewoonde wereld zit. Zojuist heb ik me bijna misselijk gegeten voor 50 Durham ( 4,50 euro).

IMG 20180605 WA0000

Maar daarvoor heb ik de hele dag, tijdens mijn bezoek aan de waterval van Ouzoud, geteerd op een klein stukje brood met een paar puntkaasjes, een halve rol koek en een zakje dadels.Ik vond het, toen ik werkelijk geen hap meer naar binnen kon krijgen, gênant om een plastic zak te vragen om de rest in mee te nemen en nu zit ik dus met het onvoldane gevoel dat ik een halve maaltijd heb laten staan. Maar ik heb daarentegen het voldane gevoel dat ik erg voldaan ben na deze overvloedige maaltijd.
En ik heb tevens voldaan aan de morele plicht u mijn eerste bericht van deze Marokko-reis te zenden.

IMG 20180605 WA0001

 

 Contact
Schillingweg 41
2153 PL Nieuw-Vennep
+31 (0) 252 426 123
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.santosbikes.com
 
           


Vind een dealer
Vind een dealer bij jou in de
buurt en test je favoriete fiets.
 
Stel je fiets samen
Stel je fiets samen en bouw
'm op zoals jij dat wilt.
Eenvoudig.


Aanmelden Nieuwsbrief
Als eerste op de hoogte van Santos nieuws.

Bedankt voor je aanmelding!