• Marco & Lisette TVM

  Vliegende wolken over strak geschoren
  groen landschap.
  Welkom in Nederland. Fietsland.

  Marco & Lisette fietsen met de kop in de wind door Oost-Nederland.
   

 • Santos Only

  Nieuwe Juicy kleuren

  Ocean Blue, Sunset, Morning Green en Forest; daar krijg je toch fiets-zin van!
   

 • Passie voor fietsen

  Passie voor fietsen
  en liefde voor kwaliteit

  Fietsliefhebber Robbert Rutgrink richtte in 1997 Santos op in de schuur van z’n vader.
   

 • Frank van Rijn - Marokko

       Rode granieten bergen, surrealistische     
  landschappen en verlaten campings

  Volg de avonturen van Frank van Rijn in Marokko
   

 

Santos Bikes

Santos is een klein en onafhankelijk fietsmerk met passie voor fietsen en een grote liefde voor kwaliteit. Wat begon in een schuurtje in Lisse is inmiddels uitgegroeid tot een fietsspecialist waar een team van zo'n 20 fietsliefhebbers dagelijks werkt aan de fietsdromen van Santos klanten. We zijn zelf fietsers en luisteren naar wat andere fietsers zeggen. Hierdoor weten we wat wel en niet werkt en komen we op nieuwe ideeën. We houden van top kwaliteit en ontwikkelen daarom steeds meer onderdelen zelf. We hebben een eigen R&D afdeling met fietsgekke toptechneuten. En je vindt bij ons geen lopende-band-productie. Elke monteur heeft zijn eigen werkbank en bouwt een fiets in z'n geheel op. Net zoals het in 1997 is begonnen.

Benieuwd naar het hele verhaal? Kom dan eens bij ons langs. Elke vrijdag zijn we open van 9.00 tot 17.00 en kun je ook zonder afspraak bij ons langs komen. Heb je liever persoonlijk advies van een Santos specialist? Maak dan een afspraak, zodat we echt de tijd voor je kunnen nemen. In twee uur vertellen we je dan alles over Santos, helpen we je bij het maken van de vele keuzes en natuurlijk kun je uitgebreid proefrijden op de meer dan 100 testfietsen die we hebben klaar staan.
 

Lees hier meer over Santos of maak hier een afspraak voor de showroom.

 

SANTOS SHOWROOM PANORAMA 01
 

 

Onze fietsen

De verschillende Santos Series, voor unieke rijders

 

Lite Serie Lite Serie

Mooi afgewerkt en je ideale partner voor naar
het werk, weekend weg of op vakantie.
 


Bekijk

Power Serie  Power Serie

Fietsen met power.
Ideaal voor vakantie of een snelle trip naar je werk.
 


 
 

Bekijk

Mountain Serie Mountain Serie

Moddervreters. Lekker licht en snel.
Bikepacking, why not?
 


 
 
 

Bekijk

Tandem Serie  Tandem Serie

Samen even snel,
op vakantie of de wereld over.
 


 
 

Bekijk

Urban Serie Urban Serie

Heerlijk de stad in, het terras op.
Dat doe je met deze fiets.
 


 
 

Bekijk

Wil je bij Santos langs komen?

Elke vrijdag zijn we open van 9.00 tot 17.00 en kun je, ook zonder afspraak, bij ons langs komen.

Het kan druk zijn in de showroom. Heb je graag persoonlijk advies van een Santos medewerker, maak dan even een afspraak.

In twee uur vertellen we je dan alles over Santos, helpen we je bij het maken van de vele keuzes en natuurlijk kun je uitgebreid proefrijden op de meer dan 100 testfietsen die we hebben klaar staan.

Komt vrijdag niet uit, dan maken we graag tijd voor je op een andere dag. Bel of mail ons gerust voor het maken van een afspraak.
 

Vrijdag 13/07: Showroom geopend
Vrijdag 20/07: Showroom geopend
Vrijdag 27/07: Showroom geopend
Vrijdag 03/08: Showroom geopend

Of een van de Santos World Stores bezoeken?

Neem plaats in de wereld van Santos bij jou in de buurt. De World Store is de Santos specialist puur sang die alles weet over Santos en je graag adviseert en helpt bij het samenstellen van jouw eigen Santos.

Lekker wegdromen bij een van de meer dan 20 prachtige Santossen, verschillende kleuren Rohloff, Son en Pinion vergelijken en de Santos riemaandrijving voelen. Of pak een van de 58 Santos kleuren op de levensgrote kleurbuizen die je mee naar buiten kunt nemen, kun je goed zien hoe je favoriete kleur er in het zonlicht uit ziet.

Voor persoonlijk advies kun je een afspraak maken met een van de Santos specialisten.
 

  Santos World Store Santos specialist Telefoonnummer
Test Center lijst
 • Sector2bikes (ook Test Center)
 • Bart of John 0318-503802
  Ebike
 • Rob's BikeCenter
 • Rob of Eric 010-5912318
  Ebike
 • 2 Wielercentrum Beuningen
 • Marco 024-6751570
  Ebike
 • Cycle you Amsterdam
 • Jan Willem 020-6277726
  Ebike
  De Fietser Hoogwoud
  Aart 0226-753698
  Ebike
 • De Pedaleur
 • Carolien of Maik 0314-330921
  Ebike
 • Fietsen Jurgen (België)
 • Vanessa of Jurgen +32(0)15419097
  Ebike
 • Henk Baars
 • Sjan of Henk 013-5042379
  Ebike
 • Herwerden Way to Bike
 • Eddie of Tom 070-3861719
  Ebike
 • John Knoops Passion for Bikes
 • John of Martijn 0492-663519
  Ebike
 • Xycletracx
 • John 038-4524343

  Laatste nieuws

  Over onze fietsen en de rijders ervan

  Jezuieten en rode modder

  1492: Columbus ontdekt Amerika. Minder dan 125 jaar later, in 1607, arriveren de Jezuiten in de diepe binnenlanden van Zuid-Amerika, het grensgebied van het huidige Paraguay, Argentinie en Brazilie.

  Ze stichten er 30 gemeenschappen. Ze onderwijzen de lokale bevolking onder andere in musiceren en lezen en schrijven in het Spaans, Latijn en de lokale taal. Ze leren ze ook ambachten en Jezuiten en Guarani vormen vreedzame bloeiende gemeenschappen. Daarmee vormen ze een groot contrast met de manier waarop de overige kolonialen met de lokale bevolking omgaan: zij zien ze alleen als domme en gratis arbeidskrachten. Mede vanwege deze verschillende opvattingen moesten de Jezuiten in 1767 Zuid-Amerika verlaten.

  PSX 20171005 020948 2560x1267

  Van de 30 dorpen zijn overblijfselen bewaard gebleven. De afgelopen weken hebben we er een groot aantal bezocht. De ene keer loop je tussen bijna geheel door de jungle overwoekerde ruines. In de volgende staan de muren van een imposante kerk nog fier overeind, voorzien van prachtig beeldhouwwerk. Op een andere locatie zijn de bijzondere bewaard gebleven houten kerkbeelden verzameld. Weer ergens anders is het oude kerkhof van de Jezuiten opnieuw gebruikt door latere immigranten: ” hier ruht weit von seiner Heimat Tirol, Juan Brunner.” …..gestorven als 80jarige in de jaren ’60. Zijn kinderen wisten blijkbaar niet meer dat zijn doopnaam zoiets als Johan was. In ons hotel staat ‘Eisbein mit Sauerkraut’ nog prominent op de kaart. De Duitse invloed is nog overal merkbaar; we worden zelfs een keer in het Duits aangesproken.

  PSX 20170928 002243 2560x1597

  Na het bezoeken van al die overblijfselen van de missies hebben we diep respect gekregen voor wat de Jezuiten en de Guarani onder moeilijke omstandigheden hebben opgebouwd. Dit stukje Zuidamerikaanse geschiedenis is trouwens fraai verfilmd in de film “The Mission”

  Er moest natuurlijk wel gefietst worden van de ene naar de andere missie. We zijn van Argentinie naar Paraguay overgestoken met een veerboot die niet groter is als de pont bij Dieren. Aan beide zijden zit een ambtenaar in een piepklein kantoor om ons paspoort van verse stempels te voorzien. De douanier bij de veerpont is zeer geinteresseerd in onze Rohloff-naaf en riemaandrijving. En weet ons ook nog te vertellen dat er in de twee jaar dat hij hier werkt pas een keer eerder een fietser overstak naar Paraguay. Mooi, een onondekte route, daar houden wij wel van.

  PSX 20171005 021206 2560x1475

  We fietsen langs de zoom van Paraguay, van het uiterste zuidoosten naar het uiterste zuidwesten. De steile heuvels in Argentinie werden aan deze kant van de rivier vriendelijke glooiende heuvels en nog later werd het zo vlak als Nederland.

  Paraguay is dun bevolkt. Gevolg is dat de wegen veel minder druk zijn dan in Argentinie. En het goede nieuws voor ons: ze zijn altijd voorzien van een vluchtstrook. De geasfalteerde hoofdwegen althans. Een enkele weg is bestraat op Argentijns/Paraguayaanse wijze: met stukken steen. Die hobbelen te veel om lekker te fietsen. Alle andere wegen zijn niet verhard en veranderen bij iedere regenbui in een gigantische, zuigende, modderpoel van rood leem. Gevolg is dat het hele land bij regen tot stilstand komt. Die onverharde wegen vermijden we dus als de pest. Na een regenbui (nog in Argentinie) hebben we ervaren wat die leem met je fiets doet. En dat was dan nog maar een stukje vluchtstrook langs de asfaltweg. En dan helpt zelfs niet meer dat ze bij Santos een enorme ruimte laten tussen buitenband en spatbord.

  PSX 20171006 222527 2560x1317

  PSX 20171005 021020 2560x1454

  Na te hebben genoten van al het moois van de missies in Argentinie en Paraguay verlaten we Paraguay zoals we gekomen zijn: via een (andere) nog kleinere kleine veerpont die ons terugbrengt naar Argentinie.
  In het grensplaatsje fietsen we voor een tweede keer naar een pont. Bij het loket is grote verwarring. “Fietsers? Nee nog nooit hier overgestoken!” Nou ja, dan betaal je maar als voetganger. De autopont vaart voor onze neus weg maar dat blijkt de bedoeling. Voetgangers (en fietsers) moeten met de ‘lancha’ een klein motorbootje oversteken.

  PSX 20171006 215208 2560x1720

  Meer dan een uur later, de douane wilde in al onze tassen kijken, rollen we over een perfecte asfaltweg voor de tweede keer Argentinie binnen. De komende 40 kilometers is er helemaal niks, ook geen verkeer. Dan volgt de voor ons veel te drukke Ruta National 11 en kiezen wij toch maar voor een avontuurlijke route over onverharde wegen.

  PSX 20171006 215055 2560x1295

  Aan het eind van de dag rollen we onder veel belangstelling het piepkleine stadje General Vedia binnen. Er is een supermarktje en een gemeentelijk natuurbad in de bocht van de rivier. Met overdekte picknickbanken en een grasveldje voor de tent. De plaatselijke politie komt ons welkom heten.

  PSX 20171006 215132 2560x1341

  De volgende ochtend begint met een paar drupjes regen. Lekker koel vinden wij …tot we vijf kilometer buiten het dorp compleet vast komen te zitten. Motoren keren hier om, auto’s glibberen moeizaam verder of blijven steken. Er zit voor ons niets anders op dan terug te keren naar de drukke Ruta 11. Resistencia, ons einddoel, is door die omweg van tientallen kilkometers nu onhaalbaar. Maar dierenarts Jose fungeert alsa reddende engel en geeft ons een lift naar Resistencia het, einddoel van het eerste deel van onze reis.

  PSX 20171006 215232 2560x1650

  PSX 20171006 215327 2560x1351

   

     Contact
  Schillingweg 41
  2153 PL Nieuw-Vennep
  +31 (0) 252 426 123
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  www.santosbikes.com
   
             


  Vind een dealer
  Vind een dealer bij jou in de
  buurt en test je favoriete fiets.
   
  Stel je fiets samen
  Stel je fiets samen en bouw
  'm op zoals jij dat wilt.
  Eenvoudig.


  Aanmelden Nieuwsbrief
  Als eerste op de hoogte van Santos nieuws.