• Passie voor fietsen

  Passie voor fietsen
  en liefde voor kwaliteit

  Fietsliefhebber Robbert Rutgrink richtte in 1997 Santos op in de schuur van z’n vader.
   

 • Marco & Lisette TVM

  Vliegende wolken over strak geschoren
  groen landschap.
  Welkom in Nederland. Fietsland.

  Marco & Lisette fietsen met de kop in de wind door Oost-Nederland.
   

 • Frank van Rijn - Marokko

       Rode granieten bergen, surrealistische     
  landschappen en verlaten campings

  Volg de avonturen van Frank van Rijn in Marokko
   

 • Santos Only

  Nieuwe Juicy kleuren

  Ocean Blue, Sunset, Morning Green en Forest; daar krijg je toch fiets-zin van!
   

 

Santos Bikes

Santos is een klein en onafhankelijk fietsmerk met passie voor fietsen en een grote liefde voor kwaliteit. Wat begon in een schuurtje in Lisse is inmiddels uitgegroeid tot een fietsspecialist waar een team van zo'n 20 fietsliefhebbers dagelijks werkt aan de fietsdromen van Santos klanten. We zijn zelf fietsers en luisteren naar wat andere fietsers zeggen. Hierdoor weten we wat wel en niet werkt en komen we op nieuwe ideeën. We houden van top kwaliteit en ontwikkelen daarom steeds meer onderdelen zelf. We hebben een eigen R&D afdeling met fietsgekke toptechneuten. En je vindt bij ons geen lopende-band-productie. Elke monteur heeft zijn eigen werkbank en bouwt een fiets in z'n geheel op. Net zoals het in 1997 is begonnen.

Benieuwd naar het hele verhaal? Kom dan eens bij ons langs. Elke vrijdag zijn we open van 9.00 tot 17.00 en kun je ook zonder afspraak bij ons langs komen. Heb je liever persoonlijk advies van een Santos specialist? Maak dan een afspraak, zodat we echt de tijd voor je kunnen nemen. In twee uur vertellen we je dan alles over Santos, helpen we je bij het maken van de vele keuzes en natuurlijk kun je uitgebreid proefrijden op de meer dan 100 testfietsen die we hebben klaar staan.
 

Lees hier meer over Santos of maak hier een afspraak voor de showroom.

 

SANTOS SHOWROOM PANORAMA 01
 

 

Onze fietsen

De verschillende Santos Series, voor unieke rijders

 

Lite Serie Lite Serie

Mooi afgewerkt en je ideale partner voor naar
het werk, weekend weg of op vakantie.
 


Bekijk

Power Serie  Power Serie

Fietsen met power.
Ideaal voor vakantie of een snelle trip naar je werk.
 


 
 

Bekijk

Mountain Serie Mountain Serie

Moddervreters. Lekker licht en snel.
Bikepacking, why not?
 


 
 
 

Bekijk

Tandem Serie  Tandem Serie

Samen even snel,
op vakantie of de wereld over.
 


 
 

Bekijk

Urban Serie Urban Serie

Heerlijk de stad in, het terras op.
Dat doe je met deze fiets.
 


 
 

Bekijk

Wil je bij Santos langs komen?

Elke vrijdag zijn we open van 9.00 tot 17.00 en kun je, ook zonder afspraak, bij ons langs komen.

Het kan druk zijn in de showroom. Heb je graag persoonlijk advies van een Santos medewerker, maak dan even een afspraak.

In twee uur vertellen we je dan alles over Santos, helpen we je bij het maken van de vele keuzes en natuurlijk kun je uitgebreid proefrijden op de meer dan 100 testfietsen die we hebben klaar staan.

Komt vrijdag niet uit, dan maken we graag tijd voor je op een andere dag. Bel of mail ons gerust voor het maken van een afspraak.
 

Vrijdag 13/07: Showroom geopend
Vrijdag 20/07: Showroom geopend
Vrijdag 27/07: Showroom geopend
Vrijdag 03/08: Showroom geopend

Of een van de Santos World Stores bezoeken?

Neem plaats in de wereld van Santos bij jou in de buurt. De World Store is de Santos specialist puur sang die alles weet over Santos en je graag adviseert en helpt bij het samenstellen van jouw eigen Santos.

Lekker wegdromen bij een van de meer dan 20 prachtige Santossen, verschillende kleuren Rohloff, Son en Pinion vergelijken en de Santos riemaandrijving voelen. Of pak een van de 58 Santos kleuren op de levensgrote kleurbuizen die je mee naar buiten kunt nemen, kun je goed zien hoe je favoriete kleur er in het zonlicht uit ziet.

Voor persoonlijk advies kun je een afspraak maken met een van de Santos specialisten.
 

  Santos World Store Santos specialist Telefoonnummer
Test Center lijst
 • Sector2bikes (ook Test Center)
 • Bart of John 0318-503802
  Ebike
 • Rob's BikeCenter
 • Rob of Eric 010-5912318
  Ebike
 • 2 Wielercentrum Beuningen
 • Marco 024-6751570
  Ebike
 • Cycle you Amsterdam
 • Jan Willem 020-6277726
  Ebike
  De Fietser Hoogwoud
  Aart 0226-753698
  Ebike
 • De Pedaleur
 • Carolien of Maik 0314-330921
  Ebike
 • Fietsen Jurgen (België)
 • Vanessa of Jurgen +32(0)15419097
  Ebike
 • Henk Baars
 • Sjan of Henk 013-5042379
  Ebike
 • Herwerden Way to Bike
 • Eddie of Tom 070-3861719
  Ebike
 • John Knoops Passion for Bikes
 • John of Martijn 0492-663519
  Ebike
 • Xycletracx
 • John 038-4524343

  Laatste nieuws

  Over onze fietsen en de rijders ervan

  Door naar India

  Met de nieuwe fiets terug naar Mongolie?! Nee, toch maar niet. We besluiten ons geluk in Mongolie later nog eens te proberen en nu door te gaan naar India.

  We vliegen naar Chandichar, aan de voet van de Himalaya, en gaan vandaar naar Amritsar om wat kilometers in de benen te krijgen voor we gaan klimmen, maar ook om de gouden tempel te zien met eigen ogen. En dan gaan we de bergen in; eerst naar Srinangar, voor de start van Srinagar-Leh.

  Van Amritsar naar de voet van de Himalaya is een appeltje eitje. Vrolijk snelt onze Santos over het asfalt van de grote doorgaande weg; hij heeft geen last van de hitte. Maar dan begint het echt werk; de weg van Udhampur naar Srinangar is een helletocht. Het is een smalle tweebaans weg, die stijf gevuld is met die fraaie Indiasche vrachtauto's die voortdurend grote roetwolken uitbraken. En iedereen vindt het nodig ons te waarschuwen dat ze eraankomen, ons te begroeten of ons sterkte te wensen, en gebeurt allemaal met de claxon; schelle veeltonige concerten vallen ons ten deel en het is een aaneengesloten cacafonie waar je op den duur gek van wordt. Daarnaast rijden ze als idioten om een plekje te vinden. Op een begeven moment wordt ik het zo zat als we weer eens afgesneden worden, dat ik al rijdende van de fiets afspring en achter een auto aan ga. Ik haal hem niet in en dat is maar goed ook. Ik had hem zo achter het stuur vandaan getrokken en wie weet wat dat weer opgeleverd had.

  Het verkeer is zo intens dat er weinig tijd over is om van het overigens fraaie berglandschap te genieten; om dat te doen lassen we "kijkmomentjes" in. In de dorpjes waar we langs komen is de belangstelling voor onze tandem groot, evenals wanneer we onderweg zijn. We worden constant gefilmd en gefotografeerd vanuit passeerde auto's en als we pauzeren drommen de mensen in grote getale rond onze fiets. "Waar koop je dat?" en "wat kost hij?" zijn de standaard vragen. Gezien onze ervaringen in Mongolie antwoord ik altijd dat de prijs van de fiets gelijk is aan die van 10 Heilige koeien. Dat stopt de discussie. Maar de bewondering voor de techniek van de tandem is groot!!

  De aanwezigheid van militairen is overweldigend in dit deel van Kashmir, maar de bevolking is daar niet erg van gecharmeerd. Men klaagt dat men het als een bezetting ervaart, en graag een vorm van onafhankelijk binnen India zou willen. Hoe nadrukkelijk de militairen aanwezig zijn hier in Kasmir zal later blijken als we vanuit Kasmir Ladahk ingaan. Plots zijn alle militairen verdwenen als sneeuw voor de zon.

  Het klimmen richting Srinangar gaat soepel met onze Santos, alhoewel het verzet best een tandje kleiner kon. We fietsen met een roloff naaf met een 48 tandwiel voor en een 16 tands achter. In Nederland rijdt dat als een zonnetje, ook met volle bepakking waarbij we totaal de 220 kilo halen. Maar hier in de bergen is het niet het meest geschikte verzet. Pittig trappen laat ik het zo noemen.

  image1

  Door de toenemende hoogte, de grotere inspanningen en het eten dat we cadeau krijgen slaat de diarree toe; 3 dagen liggen we voor watje in bed en niets blijft erin. Gelukkig zitten we in een hotelletje maar daar is niets fatsoenlijks te eten. En zo vliegen de eerste kilo's eraf zoals sneeuw voor de zon verdwijnt. Gelukkig hebben ze in India "wonderpillen voor elke kwaal". Na 4 dagen gaan we weer en rijden een paar dagen later Srinangar binnen. Het gerucht over die wonderbaarlijke tandem van ons blijkt zich langs de route verspreid te hebben, en 20 km voor Srinangar worden we opgepikt door een ondernemender kasmiri, die ons naar zijn houseboat wil brengen. We gaan met hem mee en zien een gammel iets dat op het water drijft. De toegangsdeur is ongeveer 40cm breed. Hoe moet de tandem daarin naar binnen?! In India kan alles antwoord onze gastheer, en 4 kleine mannetjes slagen er inderdaad in de fiets naar binnen te krijgen. We staan wel een beetje versteld.

  Nadat we op de boot even bijgekomen zijn van de eerste klimpartijen zijn we klaar voor het echte werk: Srinagar-Leh, waar we over de eerste 4000-ers zullen moeten.

   

     Contact
  Schillingweg 41
  2153 PL Nieuw-Vennep
  +31 (0) 252 426 123
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  www.santosbikes.com
   
             


  Vind een dealer
  Vind een dealer bij jou in de
  buurt en test je favoriete fiets.
   
  Stel je fiets samen
  Stel je fiets samen en bouw
  'm op zoals jij dat wilt.
  Eenvoudig.


  Aanmelden Nieuwsbrief
  Als eerste op de hoogte van Santos nieuws.