Santos Bikes

Santos bouwt Custombuilt fietsen, omdat iedere fietser uniek is.

Alleen zo kunnen we de beste fiets bouwen, voor jou. Elke Santos wordt opgebouwd door één monteur, met aandacht voor elk detail. Onze fabriek staat in Nieuw-Vennep, dicht bij huis. We geven om kwaliteit en om persoonlijk contact. Zo wordt iedere Santos Built for (your) Life.

Lees meer over Santos >

 

SANTOS SHOWROOM PANORAMA 01
 

 

Onze fietsen

De verschillende Santos Series, voor unieke rijders

 

Lite Serie Lite Serie

Mooi afgewerkt en je ideale partner voor naar
het werk, weekend weg of op vakantie.
 


Bekijk

Power Serie  Power Serie

Fietsen met power.
Ideaal voor vakantie of een snelle trip naar je werk.
 


 
 

Bekijk

Mountain Serie Mountain Serie

Moddervreters. Lekker licht en snel.
Bikepacking, why not?
 


 
 
 

Bekijk

Tandem Serie  Tandem Serie

Samen even snel,
op vakantie of de wereld over.
 


 
 

Bekijk

Urban Serie Urban Serie

Heerlijk de stad in, het terras op.
Dat doe je met deze fiets.
 


 
 

Bekijk

Agenda

Bezoek Santos

Kom langs en kijk rond bij Santos.
NIEUW: Elke vrijdag open inloop van 9:00 tot 17:00.
Indien een Santos medewerker beschikbaar is, dan wordt je wordt je deskundig te woord gestaan. Wil je zeker zijn van persoonlijk advies van een Santos specialist, maak dan een afspraak.
En kan je niet op vrijdag, dan maken we tijd voor je op een andere dag.
Bel of mail gerust voor het maken van een afspraak

Vrijdag 22/06: * OPEN INLOOP
* NOG 1 VRIJE PLEK
Vrijdag 29/06: * OPEN INLOOP
* MEERDERE SANTOS MEDEWERKERS BESCHIKBAAR
Vrijdag 06/07: * OPEN INLOOP
* MEERDERE SANTOS MEDEWERKERS BESCHIKBAAR
Vrijdag 13/07: * OPEN INLOOP
* MEERDERE SANTOS MEDEWERKERS BESCHIKBAAR
Vrijdag 20/07: * OPEN INLOOP
* MEERDERE SANTOS MEDEWERKERS BESCHIKBAAR
Vrijdag 27/07: * OPEN INLOOP
* MEERDERE SANTOS MEDEWERKERS BESCHIKBAAR
world store icoon

Tip: Santos World Stores

Onze World Stores hebben al onze modellen op voorraad. Dat zijn meer dan 23 Santossen, waarvan de meeste met Rohloff naaf of Pinion versnellingsbak en riemaandrijving. Er staat een pasfiets en een kleurendisplay, met alle framekleuren op echte framebuizen:

Laatste nieuws

Over onze fietsen en de rijders ervan

Start!

En toen was het ineens zomer. Nou ja, voor een paar dagen dan. 

Trapper had gedurende de winter wel een paar keer een rondje op de Race Lite gedaan, er was weinig sneeuw of andere gladheid, maar echt racen deed hij dan niet. Meer zijn fiets uitlaten; die stond anders ook maar maandenlang te sippen in de box. Maar nu was het ineens anders. Dit was race-weer. Trapper liet alle e-mails voor wat ze waren en hees zich in zijn race-kledij. Nog wel met lange mouwen en een driekwart broek, maar geen thermo-onderlagen en vingerhandschoenen meer. Zonnetje, bijna geen wind, kan het mooier?
Dan ook maar gelijk een echte rit. 75 kilometer, de Amerongse berg over en terug over de Lekdijk en door De Wetering.

Een paar weken ervoor had hij al een besluit genomen. Vanaf nu geen racen met de hartslagmeter meer. Trapper wil fietsen voor het fietsen. Natuurlijk, het is ook trainen voor de uitdagende bergen die vast weer gaan komen, maar hij had al een poosje het vermoeden dat al die lichaamsinfo niet echt hielp. Trapper kan na al die jaren zelf wel voelen wanneer het te hard gaat, of dat er, juist een schepje bovenop kan. Op de hometrainer voegt het wel wat toe, maar buiten? Het staat het echt pret hebben op de fiets toch een beetje in de weg, dat gluren op die meters. Voor Trapper hoeft fietsen geen wetenschap te worden.

De Race Lite voelt vanaf de eerste trap weer vertrouwd als altijd. Bijzonder hoe je lichaam als ervoor gemaakt, zich na al die wintermaanden moeiteloos in de goede houding kromt, je voeten zonder te kijken vastklikken, je handen zich blindelings bovenop de remgrepen vlijen. Het is altijd weer aangenaam kennismaken met de moeiteloze versnelling, het effect van even aanzetten. De Travelmaster (daarmee maakt Trapper ’s winters de meeste kilometers) moet altijd wel echt even op gang komen en ook de mountainbike met zijn dikke rubber vliegt niet echt van zijn plek. Maar die hebben alle twee andere kwaliteiten. Juist die verschillen maakt het zo leuk. Dit is de Race Lite, Trappers renpaardje.

Vanaf het begin heeft Trapper er goed de vaart in. Hij noemt dit zijn A-rondje. Het doet dienst als een soort maat voor de conditie. Aan de eindtijd en de snelheid waarmee hij de Amerongse pukkel neemt, kan Trapper aflezen hoe het met de conditie ongeveer staat. Trapper is nog zo iemand met een schriftje. Al jarenlang wordt elke serieuze rit geadministreerd. Vraag hem niet waarom, Trapper schrijft sowieso graag veel op, zo kan hij zich in elk geval met zichzelf vergelijken.

Over de spoorwegovergang, onderaan de klim, prikt hij dezelfde versnelling als in het hoogseizoen vorig jaar. Klimmen zal hij, tot hij er bij neervalt. De dood of de gladiolen. Het wordt het laatste. Eigenlijk rijdt Trapper heel soepeltjes omhoog. Over de dijk terug richting huis zorgt een licht briesje in de rug voor vederlicht flyeren. Als hij zijn rode racer met een tevreden klopje op het stuur weer opbergt, lacht hem een heel scherpe tijd toe. Trapper is de winter goed doorgekomen.

TrapperContact
Schillingweg 41
2153 PL Nieuw-Vennep
+31 (0) 252 426 123
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.santosbikes.com
 
           


Vind een dealer
Vind een dealer bij jou in de
buurt en test je favoriete fiets.
 
Stel je fiets samen
Stel je fiets samen en bouw
'm op zoals jij dat wilt.
Eenvoudig.


Aanmelden Nieuwsbrief
Als eerste op de hoogte van Santos nieuws.