Ijsland - No bridge over troubled water


Als je door het binnenland van IJsland trekt, dan kan je er op rekenen dat je natte voeten krijgt. Bruggen zijn namelijk voor mietjes. Schoenen uit, broekspijpen omhoog, Teva’s aan en gaan!

Dag-03-P7090284Wanneer je de stippellijntjes op de kaart volgt, dan ben je aan de grillen van de natuur overgeleverd, want dat zijn, op wandelpaden na, de moeilijkst begaanbare paden van het land. Rivieren en beekjes ontstaan en verdwijnen afhankelijk van het seizoen en de hoeveelheid sneeuw en regen. Alleen de permanente doorwaadplaatsen staan op de kaart aangegeven, maar het is niet gegarandeerd dat je er altijd doorheen kan. In de lente worden vaak hele gebieden afgesloten als de sneeuw in de bergen begint te smelten.

We hadden helaas de natste zomer sinds 1965 getroffen, maar gelukkig was in Juli het meeste smeltwater wel weg en waren de rivieren niet te diep.

Bij de meeste oversteken bonden we onze schoenen bovenop de bagagedrager, rolden onze broekspijpen omhoog, trokken onze Teva sandalen aan en hielden de tanden op elkaar. Stapje voor stapje waadden we door het ijskoude smeltwater dat in vele stromen van de gletsjers af kwam. Soms verkende ik de bodem eerst lopend, zonder fiets, om de diepte te checken en eventuele rotsblokken op te sporen.

Dag-05-P7110442Het water komt in IJsland zowel van onder als van boven. Neem dus 100% waterdichte fietstassen en geen nylon of canvas tassen met losse regenhoezen. Die houden misschien wel wat buitjes tegen, maar zijn absoluut niet geschikt om rivieren mee te doorwaden. We liepen geregeld tot over onze assen door het water en de fietsen gingen soms bijna op de tassen drijven.

Oké, daar gaat ‘ie dan… stapje voor stapje… tegen de stroom in leunend… K K K K O U D !!


Wat was ik blij dat ik een Santos met Rohloff en tandriem heb! Jeroen rijdt nog met een oldschool ketting op zijn Travelmaster en die moest regelmatig gesmeerd worden. De volgende keer ga je maar mooi met een tandriemfiets, Jeroen! Dan kunnen we die smerige ‘Boeshield’ kettingolie thuislaten. Scheelt weer gewicht en gedoe!

Lees meer over deze trip op de website van Sint Christophorus.

 

 


Meer mijn Santos en Ik rijders

Jasper in Nieuw-Zeeland

Jasper in Nieuw-Zeeland

Eind vorig jaar naar Nieuw Zeeland geweest; een fantastisch land om te fietsen. Na zo'n 27,000 kilometer is m'n Travelmaster nog steeds in zeer goede staat en heb eigenlijk geen problemen gehad. Een paar kleine details zou ik de volgende keer aanpassen, maar ik ben uiterst tevreden.

Hier een foto van Cape Reinga.

Lees verder

Barbara Schmeits

Barbara Schmeits

Op 2 mei 2016 vertrok ik met mijn Santos uit Utrecht om naar Odessa aan de Zwarte Zee te fietsen. Inmiddels heb ik ruim 2000 kilometer afgelegd. Vandaag arriveerde ik in Vinogorod in Oekraïne.

Mijn fiets is geweldig en trotseert alle gaten in de weg. 

Lees verder

Petra kleijne

Petra kleijne

Vandaag heb ik mijn nieuwe fiets de Santos Travel light mogen ophalen. Wat een schoonheid! De fiets is qua uiterlijk exact wat ik me er van voorgesteld heb en ook het rijcomfort voldoet aan alle wensen.

Lees verder

John Middelberg

John Middelberg

Ik heb deze zomer, in mijn 66e levensjaar, Route 66 gereden op mijn nieuwe Santos 29 travelmaster. Gekocht bij de vakantiefietser in Amsterdam. 

Lees verder


Contact
Schillingweg 41
2153 PL Nieuw-Vennep
+31 (0) 252 426 123
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.santosbikes.com
 
           


Vind een dealer
Vind een dealer bij jou in de
buurt en test je favoriete fiets.
 
Stel je fiets samen
Stel je fiets samen en bouw
'm op zoals jij dat wilt.
Eenvoudig.


Aanmelden Nieuwsbrief
Als eerste op de hoogte van Santos nieuws.