Follow the sun

Het mooie van de Rocky's is zijn weidsheid. Als fietser is dat soms wat benauwend, want wanneer komt er een keer een eind aan?

Nou, voorlopig dus niet. En dit is nog maar de eerste week. Die eindeloosheid is wennen. Eigenlijk hoef ik niet meer te doen dan mijn voorwiel te volgen, maar als een mindset is dat nog best lastig. Want hoe ban je gedachten uit als "hoe ver nog" of "hoe lang moet ik nog klimmen"? Maar mijn lichaam heeft er minder moeite mee. Die kan het wel aan.

Als ik aan het eind van de middag bij een verlaten kampeerplek, inclusief een picknicktafel kom, lijkt me dat een mooie gelegenheid om mijn tentje op te zetten en mijn potje te koken. Voordat ik me installeer open ik een al 2 dagen meezeulend blikje Wiener worstjes. De helft eet ik op en de andere helft bewaar ik voor door het eten. Terwijl ik mijn tentje opzet zie ik hem uit mijn ooghoeken aankomen. Wow, dit is geen zwarte, die ik inmiddels wel al wat gewend ben maar een grote bruine. Geen grizzly maar toch. Hij loopt duidelijk zijn neus achterna en heeft het op mijn worstjes gemunt. Mij ziet hij pas als hij zo'n 10 meter verwijderd is. Dan kijken we elkaar aan, hij denkend aan de worstjes en ik die ze niet af wil staan. Wat ga ik nu eerst pakken, mijn iPhone of pepperspray. Ik kies voor het eerste en maak één foto en doe dan wat er in de boekjes staat, oogcontact verbreken en langzaam achteruit.

canada beer

Berend had kennelijk ook geen zin in de confrontatie en besluit weg te lopen. Daar maak ik nog één foto van en dan is het voorbij. Snel eet ik mijn worstjes op en bij het koken blijf ik goed om me heen kijken. Maar hij komt niet meer terug. Toch slaap ik die nacht minder goed want behalve dat ik me in mijn slaapzak meer een opgerolde taco en dus berenlekkernij voel, herinner ik me ineens ook dat onder in mijn fietstas nog een haverkoek voor ontbijt en een banaan zitten. Maar die blijken achteraf kennelijk minder interessant dan de echte Wiener.

Eduard in Canada

Inmiddels ben ik al niet ver meer van de grens met de US. Om dit nog een beetje uit te stellen rijd ik nog een stukje om. Heerlijk om daar de tijd voor te hebben.
Eenzaamheid is nog niet voorgekomen. Bijna overal is er aanspraak. Op gisteren na dan. Daar was de camping eigenlijk voor de Canadezen en werd ik moeizaam gedoogd. Maar meestal zijn er wèl mensen met inspirerende, eigen verhalen. Vanavond weer vroeg de slaapzak in want morgen wacht er weer een nieuwe beren en bergendag.

Eduard Coblijn


Meer mijn Santos en Ik rijders

Martin Pilkes en Sijrike van der Mei

Martin Pilkes en Sijrike van der Mei

Onze eerste tochtje op de nieuwe trekking-lites is de beklimming van de Mt. Ventoux geworden. Wat een heerlijke fietsen!! De stuurtassen zijn er alweer af. Nu een tas op de achterdrager. Het stuurgedrag is zo veel beter.

Lees verder

Bedankt voor de mooie fiets

Bedankt voor de mooie fiets

"Zomaar even een mailtje om te bedanken voor de mooie fiets: regen, sneeuw en mooi weer..... Naar het werk, boodschappen met de hond of een fietsvakantie... Hij doet het altijd, loopt perfect en blijft dat ook doen en het mooiste... Geen ketting smeren en enkel simpel afspuiten!"

Dirk Bekke

Lees verder

Gorik

Gorik

Met drie jonge kinderen van 1,5 jaar 3,5 jaar en 6 jaar een weekje onderweg met alles op en aan.
Het was genieten, de Travelmaster was een genot.

Lees verder

Chris Muller - Noordkaap bereikt!

Chris Muller - Noordkaap bereikt!

Inmiddels mijn fietstocht naar de Noordkaap volbracht.
2942 km in 25 dagen.
Ik heb alleen de remblokjes achter moeten vervangen, verder niets. 
Superfiets,superreis.

Met vriendelijke groeten,
Chris Muller

Lees verder


Contact
Schillingweg 41
2153 PL Nieuw-Vennep
+31 (0) 252 426 123
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.santosbikes.com
 
           


Vind een dealer
Vind een dealer bij jou in de
buurt en test je favoriete fiets.
 
Stel je fiets samen
Stel je fiets samen en bouw
'm op zoals jij dat wilt.
Eenvoudig.


Aanmelden Nieuwsbrief
Als eerste op de hoogte van Santos nieuws.