Santos Bikes

Santos bouwt Custombuilt fietsen, omdat iedere fietser uniek is.

Alleen zo kunnen we de beste fiets bouwen, voor jou. Elke Santos wordt opgebouwd door één monteur, met aandacht voor elk detail. Onze fabriek staat in Nieuw-Vennep, dicht bij huis. We geven om kwaliteit en om persoonlijk contact. Zo wordt iedere Santos Built for (your) Life.

Lees meer over Santos >

 

SANTOS SHOWROOM PANORAMA 01
 

 

Onze fietsen

De verschillende Santos Series, voor unieke rijders

 

Lite Serie Lite Serie

Mooi afgewerkt en je ideale partner voor naar
het werk, weekend weg of op vakantie.
 


Bekijk

Power Serie  Power Serie

Fietsen met power.
Ideaal voor vakantie of een snelle trip naar je werk.
 


 
 

Bekijk

Mountain Serie Mountain Serie

Moddervreters. Lekker licht en snel.
Bikepacking, why not?
 


 
 

Bekijk

Tandem Serie  Tandem Serie

Samen even snel,
op vakantie of de wereld over.
 


 
 

Bekijk

Urban Serie Urban Serie

Heerlijk de stad in, het terras op.
Dat doe je met deze fiets.
 


 
 

Bekijk

Agenda

Showroom bezoek

Onze showroom wordt druk bezocht en we nemen graag de tijd voor je. Daarom werken we alléén op afspraak.
Elke vrijdag van 09.00 tot 17.00u.
Kan je niet op vrijdag, bel dan voor een afspraak op een andere dag.
Tip: neem je ID-kaart mee wanneer je onze fietsen wil testen.

Vrijdag 20/10: BIJNA VOL
Vrijdag 27/10: NOG ENKELE VRIJE PLEKKEN
Vrijdag 03/11: VRIJE PLEKKEN
Vrijdag 10/11: VOLOP VRIJE PLEKKEN
Vrijdag 17/11: VOLOP VRIJE PLEKKEN
Vrijdag 24/11: VOLOP VRIJE PLEKKEN
world store icoon

Tip: Santos World Stores

Onze World Stores hebben al onze modellen op voorraad. Dat zijn meer dan 23 Santossen, waarvan de meeste met Rohloff naaf of Pinion versnellingsbak en riemaandrijving. Er staat een pasfiets en een kleurendisplay, met alle framekleuren op echte framebuizen:

Laatste nieuws

Over onze fietsen en de rijders ervan

Winter

Poeh, koud! Na een kwartiertje hete douche zit er weer gevoel in Trappers handen en voeten. En toch was het een lekker tochtje. Veertig kilometer bij circa min vijf met nauwelijks wind en onder zo’n bleek winterzonnetje. Trapper vond het prachtig. No pain no gain, toch?

Natuurlijk is het ook wel afzien en veertig kilometer is bij dit soort temperaturen wel zo ongeveer de limit. Veel verder fietsen wordt wel heel erg lijden. Twee uur op de fiets, dat lukt. Langer kan wel, maar dan moet Trapper een langdurige pauze inlassen, waarbij het hele lichaam weer op kamertemperatuur komt bij een kom hete soep.

Het zit in kleine dingetjes. Een muntje zoeken voor het pontje, bijvoorbeeld. Daarvoor moest een handschoen uit. Die hand kwam niet meer op temperatuur. Warm houden is gemakkelijker dan het weer warm krijgen. Met warme voeten de schoenen in is ook zo’n vuistregel. Als je niet warm vertrekt, ga je het ook niet warm krijgen. Trapper niet tenminste. Sokken een halfuurtje van tevoren op de verwarming dus.

Het heeft wel wat, dat winterfietsen. Ritten van honderd kilometer of meer zitten er niet in, maar met de goede kleding en vooral ook voldoende eten vooraf en tijdens tijdens het fietsen; je lichaam moet veertig graden temperatuurverschil bijstoken en tegelijkertijd ook nog flink doortrappen. Daar heb je flink brandstof voor nodig. Voor de fiets hoeft hij het niet te laten.

Vroeger was Trapper als de dood voor alles wat op sneeuw of zout leek, maar sinds hij met de Rohloff en de riem rijdt, heeft hij nergens meer last van. Hij rijdt al zeven winters met zijn Travelmaster zonder extra voorzorgen of schoonmaken en nog geen roestplekje te zien. Zeven jaar geleden beloofde Trapper zichzelf een Santos, als hij de hele winter door zou rijden. Dat deed hij, weer of geen weer. De oude fiets kon daarna weg. Na zo’n winter was er wel heel erg groot onderhoud nodig.

Trapper vondt een nieuwe eigenaar die dat er wel voor over had, en schonk zichzelf een nieuwe fiets: het gele beest, een Travelmaster 2.8 Alu. Daar rijdt hij nu dus de zevende winter op. Sneeuw, ijs, zout, blubber. Haal er een lap overheen en je denkt dat hij een week oud is.

De nieuwe Garmin-navi op het stuur blijkt een gouden greep. Trapper was gewend dat fietscomputers die werken op van die platte batterijtjes in de buurt van nul graden de pijp aan Maarten gaven. Eerst wordt de bediening steeds trager, dan verbleekt langzaam het display en na een minuut of tien gebeurt er helemaal niks meer. Zo niet de Garmin. Aan het eind van een rit van twee uur bij vijf graden onder nul werkt alles nog perfect. En de accu loopt ook niet sneller leeg dan in de zomer.

Trapper is aan de finish met nog bijna 80% accu-capaciteit. Zoals een koud biertje de ultieme beloning is bij thuiskomst na een rit op een hete dag in de zomer, zo is de hete douche dat na een vriestocht in de winter. Van Trapper mag het koud blijven. TrapperContact
Schillingweg 41
2153 PL Nieuw-Vennep
+31 (0) 252 426 123
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.santosbikes.com
 
           


Vind een dealer
Vind een dealer bij jou in de
buurt en test je favoriete fiets.
 
Stel je fiets samen
Stel je fiets samen en bouw
'm op zoals jij dat wilt.
Eenvoudig.


Aanmelden Nieuwsbrief
Als eerste op de hoogte van Santos nieuws.