Santos Bikes

Santos bouwt Custombuilt fietsen, omdat iedere fietser uniek is.

Alleen zo kunnen we de beste fiets bouwen, voor jou. Elke Santos wordt opgebouwd door één monteur, met aandacht voor elk detail. Onze fabriek staat in Nieuw-Vennep, dicht bij huis. We geven om kwaliteit en om persoonlijk contact. Zo wordt iedere Santos Built for (your) Life.

Lees meer over Santos >

 

SANTOS SHOWROOM PANORAMA 01
 

 

Onze fietsen

De verschillende Santos Series, voor unieke rijders

 

Lite Serie Lite Serie

Mooi afgewerkt en je ideale partner voor naar
het werk, weekend weg of op vakantie.
 


Bekijk

Power Serie  Power Serie

Fietsen met power.
Ideaal voor vakantie of een snelle trip naar je werk.
 


 
 

Bekijk

Mountain Serie Mountain Serie

Moddervreters. Lekker licht en snel.
Bikepacking, why not?
 


 
 

Bekijk

Tandem Serie  Tandem Serie

Samen even snel,
op vakantie of de wereld over.
 


 
 

Bekijk

Urban Serie Urban Serie

Heerlijk de stad in, het terras op.
Dat doe je met deze fiets.
 


 
 

Bekijk

Agenda

Showroom bezoek

Onze showroom wordt druk bezocht en we nemen graag de tijd voor je. Daarom werken we alléén op afspraak.
Elke vrijdag van 09.00 tot 17.00u.
Kan je niet op vrijdag, bel dan voor een afspraak op een andere dag.
Tip: neem je ID-kaart mee wanneer je onze fietsen wil testen.

Vrijdag 20/10: BIJNA VOL
Vrijdag 27/10: NOG ENKELE VRIJE PLEKKEN
Vrijdag 03/11: VRIJE PLEKKEN
Vrijdag 10/11: VOLOP VRIJE PLEKKEN
Vrijdag 17/11: VOLOP VRIJE PLEKKEN
Vrijdag 24/11: VOLOP VRIJE PLEKKEN
world store icoon

Tip: Santos World Stores

Onze World Stores hebben al onze modellen op voorraad. Dat zijn meer dan 23 Santossen, waarvan de meeste met Rohloff naaf of Pinion versnellingsbak en riemaandrijving. Er staat een pasfiets en een kleurendisplay, met alle framekleuren op echte framebuizen:

Laatste nieuws

Over onze fietsen en de rijders ervan

GPS training

Verdwalen is een van de kernkwaliteiten van Trapper. Draai hem twee keer in de rondte en hij heeft geen idee meer waar het noorden is. Laat staan welke kant hij op moet. Terug van zijn fietstocht uit Praag kocht Trapper een navi.

Een echte, alles erop en eraan. Nou ja, alles… De vermogensmeter, ingebouwd in de speciaal bij te bestellen cranks, liet Trapper voor wat het was en ook de radar die voor onverwacht verkeer uit een blinde hoek waarschuwt hoefde hij niet. Wat niet wil zeggen dat het behelpen was met het ding. Maar zoals het vaak gaat met dat digitale speelgoed, Trapper stelde een paar hoofdzaken in en deed het daar vervolgens maar mee. Ergens diep in de buik van het apparaat moesten nog 101 mogelijkheden verscholen liggen, maar veel meer handleiding dan een quickstart kreeg je er niet bij en ook het van het internet gedownloade pak papier vertelde lang niet alles. Het bekende moderne dilemma: weten dat je er veel meer mee kunt dan je doet, maar er niet toe komen dat echt uit te zoeken. Trapper belt ook vooral met zijn telefoon, wat ook al niet bedoeling schijnt te zijn. Raar is dat toch.

Voor Trappers fietsen geldt dat niet. Vorm en functie komen overeen. Die staan niet te verstoffen in het schuurtje. De Travelmaster liet zich dit jaar van zijn beste kant zien op onmogelijke bospaden in Tsjechië, de Racelite kwam regelmatig als eerste boven op de bergjes van de Eifel en het SCC03 Mountainbeest toonde zich een betrouwbare partner op onverharde afdalingen in Oostenrijk. Alles bij elkaar dik 9000 km in 2016. Uit zijn fietsen haalt Trapper wat er in zit. Alleen dat pakje elektronica op het stuur, daarmee deed Trapper dus nog geen fractie van wat er mee zou moeten kunnen.

Nooit te oud om te leren schreef Trapper zich in voor een eendags workshop 'werken met de G-1000'. En zo zat hij dan onlangs op een koude zaterdagmorgen in een zaaltje met een stuk of acht lotgenoten om onderwezen te worden in de geheimen van de moderne fietselektronica. Tegen de lunch hadden we die 101 instellingen wel nagelopen. En eerlijk is eerlijk: Klaas, onze workshopleider, wist echt alles. Zoals wel vaker als er een deskundige in de buurt is, gehoorzaamde het ding nu als een hond in een klasje op mijn bevelen. Alle schermen in een mum precies zoals ik ze hebben wilde, met Klaas in de buurt was er geen kunst aan.

's Middags stond het inladen van kaarten en routes op het programma. Dan knutsel je op Strava een traject in elkaar, download die op je laptop en dan hup, je G-1000 in. Werkte na wat oefenen als een tierelier. Lang leve meester Klaas. En nu snap ik ook waarom mijn G-1000 dat ene pontje niet zag en me soms nodeloos liet omrijden. Niks vertrouwen op techniek, doorlopend ook het gezonde verstand blijven gebruiken. Het ding heeft een kaart en kan rekenen, dat is alles. Het heeft geen idee hoe jij graag fietst. Kop erbij en bewust routes maken, dan haal je er uit wat er in zit.

Om vier uur een laatste rondje vragen ter afsluiting. Trapper durfde zijn vinger nu wel op te steken. 'Nou, ik heb nog wel eens dat als ik weg fiets, dat ik dan wel de actuele snelheid zie, maar de afgelegde weg op nul blijft. Hoe kan dat?' 'Dan ben je vergeten op start te drukken…' Stilte. Misschien komt het ooit nog goed met Trapper.

Trapper  Contact
Schillingweg 41
2153 PL Nieuw-Vennep
+31 (0) 252 426 123
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.santosbikes.com
 
           


Vind een dealer
Vind een dealer bij jou in de
buurt en test je favoriete fiets.
 
Stel je fiets samen
Stel je fiets samen en bouw
'm op zoals jij dat wilt.
Eenvoudig.


Aanmelden Nieuwsbrief
Als eerste op de hoogte van Santos nieuws.