Santos Bikes

Santos bouwt Custombuilt fietsen, omdat iedere fietser uniek is.

Alleen zo kunnen we de beste fiets bouwen, voor jou. Elke Santos wordt opgebouwd door één monteur, met aandacht voor elk detail. Onze fabriek staat in Nieuw-Vennep, dicht bij huis. We geven om kwaliteit en om persoonlijk contact. Zo wordt iedere Santos Built for (your) Life.

Lees meer over Santos >

 

SANTOS SHOWROOM PANORAMA 01
 

 

Onze fietsen

De verschillende Santos Series, voor unieke rijders

 

Lite Serie Lite Serie

Mooi afgewerkt en je ideale partner voor naar
het werk, weekend weg of op vakantie.
 


Bekijk

Power Serie  Power Serie

Fietsen met power.
Ideaal voor vakantie of een snelle trip naar je werk.
 


 
 

Bekijk

Mountain Serie Mountain Serie

Moddervreters. Lekker licht en snel.
Bikepacking, why not?
 


 
 

Bekijk

Tandem Serie  Tandem Serie

Samen even snel,
op vakantie of de wereld over.
 


 
 

Bekijk

Urban Serie Urban Serie

Heerlijk de stad in, het terras op.
Dat doe je met deze fiets.
 


 
 

Bekijk

Agenda

Showroom bezoek

Onze showroom wordt druk bezocht en we nemen graag de tijd voor je. Daarom werken we alléén op afspraak.
Elke vrijdag van 09.00 tot 17.00u.
Kan je niet op vrijdag, bel dan voor een afspraak op een andere dag.
Tip: neem je ID-kaart mee wanneer je onze fietsen wil testen.

Vrijdag 20/10: BIJNA VOL
Vrijdag 27/10: NOG ENKELE VRIJE PLEKKEN
Vrijdag 03/11: VRIJE PLEKKEN
Vrijdag 10/11: VOLOP VRIJE PLEKKEN
Vrijdag 17/11: VOLOP VRIJE PLEKKEN
Vrijdag 24/11: VOLOP VRIJE PLEKKEN
world store icoon

Tip: Santos World Stores

Onze World Stores hebben al onze modellen op voorraad. Dat zijn meer dan 23 Santossen, waarvan de meeste met Rohloff naaf of Pinion versnellingsbak en riemaandrijving. Er staat een pasfiets en een kleurendisplay, met alle framekleuren op echte framebuizen:

Laatste nieuws

Over onze fietsen en de rijders ervan

Hoogteziekte, hallucinaties en herstel

Dag: 457 | Km stand: 36.544 km | Land: Peru

72 meter nog; ga je door? Ik klampte me vast aan het stuur, snakte naar adem op 4800 meter hoogte... In de vorige update zei ik al dat dit soort keuzes maken misschien wel het moeilijkste is aan mijn hele reis. Nou deze maand stelde weer niet teleur!

Vanaf Mexico fietste ik Belize in, een voor velen onbekend landje aan de Oostkust van Noord-Amerika. Engels is er de voertaal tot mijn grote verbazing en fietsen, 'beachbikes' wel te verstaan, zijn er in overvloed! Compleet verrast door dit land fietste ik richting Belize City, de hoofdstad. Binnen een dag had ik alles voor mijn vertrek zo goed als rond; daarvoor heb ik rennend en rijdend in oude schoolbussen, achterin vrachtwagens en liftend (ja echt waar) met twee grote fietsdozen door de stad moeten racen...

Voor mijn vertrek had ik nog een leuk tripje gepland naar the Blue Holes, maar daar kwam niets meer van toen het begon te stormen en regenen. Het was niet anders. Van Belize vloog ik naar Quito, Ecuador! Door vertraging kwam ik rond 11 uur ‘s avonds pas door de douane. Geen tijd om te gaan fietsen dus een nacht op het vliegveld dan maar. Niet veel later trok ik natuurlijk alle aandacht in de aankomsthal omdat ik even 'n fiets (met een zadel dat voor vele Ecuadoranen op schouderhoogte zat) uit een doos toverde.

In Quito verbleef ik bij een super Nederlands/Ecuadoraanse gezin! Even acclimatiseren op 2600m hoogte en de cultuur leren kennen natuurlijk! Van verjaardagsfeestjes, cavia eten (delicatesse in Ecuador) tot traditionele reinigingen en zegeningen van de Condor; alles maakte ik mee! Vooral die laatste zegening was iets dat ik waarschijnlijk echt nodig heb gehad: de Andes is niet een gebergte om in te spelen, heb ik ervaren. Quito verliet ik na een kleine week en over het Andesgebergte fietste ik richting Peru. Dagen lang fietste ik in mist, wind en regen en zag ik nagenoeg niks. Een zeldzame opklaring, toen ik aankwam op 3600m met uitzicht op een vulkaan!

DSC01037 (Custom)

Mijn schoenen en achterband overleefden deze klim trouwens maar net! Met losgetrapte zolen en fietsend op het nylon van mijn band bereikte ik Cuenca, een stad met maar liefst vijf fietsenwinkels! Alles kunnen vinden wat ik nodig had (en alles ondertussen op de schoenen na ook alweer gesloopt), maar daar zo meer over. Ik reed bergafwaarts de Andes uit op zoek naar beter weer en belandde aan de noord-west kust van Peru! Voor mij onbekend terrein, dat ook niet op mijn GPS stond.

Elektriciteitsdraden volgend fietste ik met mega tegenwind door Sahara-achtige duingebieden, tot ik een tip kreeg van twee Slowaken: 'Landinwaarts, die pas daar, die moet je hebben'. Op goed vertrouwen volgde ik de tip op en helaas bleek de prachtige geasfalteerd weg niet de weg te zijn die ze bedoelden: daar kachelde ik verder over stenen, modder en zand. Opgeven is niet mijn hobby en daarnaast was een pas van 4600 meter wel iets dat ik op mijn fiets-CV wilde zetten!

Twee dagen later bevond ik mij in de positie waarmee ik deze update begon. De pas was hoger en zwaarder dan verwacht, ik had last van hoogteziekte en begon te hallucineren door zuurstofgebrek (hoorde ik bv opeens muziek…). Bovendien had ik enkel nog mijn backup-voedsel als eten over. Ik besloot die laatste 72 meter nog te gaan klimmen. Volledig gesloopt bereikte ik om 13:49 de top op 4872m: en daar sta je dan in je eentje (zie foto)…

DSC00960 (Custom)

Woorden kunnen dit moment niet beschrijven en daarom heb ik alle camera's die ik had maar aangezet. Deze beelden krijgen jullie zeker nog te zien! Na een moment van bezinning begon ik aan de afdaling die mij opnieuw leidde over beangstigend slechte wegen, met soms afgronden van enkele honderden meters en hellingshoeken tot boven de 30 graden. Ik moest enkele keren over het stuur springen om mijzelf en de fiets vervolgens op te vangen, zo steil was het! Om 16:00 zette ik mijn tent op, uitkijkend naar een welverdiend avondmaal! Dit avondmaal smaakte fantastisch na een dag als deze, maar hier ging helaas wel iets gruwelijk mis.

30 minuten later kreeg ik de eerste overgeef-aanval en dit herhaalde zich nog 7 keer gedurende de koude nacht. Om 6 uur was alles, maar dan ook echt alles uit mijn compleet vermoeide lichaam en heb ik mijn kamp opgebroken en geprobeerd verder af te dalen. Na een kop coca-thee die ik met moeite binnen kon houden heb ik nog 7 uur gefietst. Terwijl ik deze update type ben ik voor het eerst in 3 dagen weer mijn bed uit, in een klein hostel in Chacas, een bergdorpje vanaf waar ik nog maar één pas over hoef om downhill richting Lima te racen……………………………………

LAATSTE NIEUWS:
Ondertussen is Rick in het ziekenhuis van Huarez opgelapt met 2 infusen, pijnstillers en antibiotica, wegens een infectie in z’n ingewanden…

Volgende land en uitdagingen: Bolivia, Chili?
Nog te gaan: 18.456 km

In Lima zal ik proberen wat kapot materiaal te vervangen en weer wat kilo's aan te komen. Door die voedselvergiftiging ben ik weer terug bij af. Daarna wil ik het binnenland van Peru opnieuw in om uiteindelijk mijn weg richting Bolivia te vervolgen! Het zou mogelijk moeten zijn om over de zoutvlaktes te fietsen op bijna 4000 m hoogte en dan misschien wel uit te komen in Chili! Waar ik zal zijn met Sinterklaas (ik mis de pepernoten!) of met Kerst weet ik nog niet. Wat ik wel weet is dat ik van 2017 samen met jullie een topjaar wil gaan maken! Kleine hint: ik wil in 2017 samen gaan starten met iets ontzettend gaafs, dus houd je vast, snel meer!

 

‘ Life is full of challenges, not problems. Have faith in yourself.’

Rick Creemers | Chacas | Peru, 28/11/2016

 Contact
Schillingweg 41
2153 PL Nieuw-Vennep
+31 (0) 252 426 123
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.santosbikes.com
 
           


Vind een dealer
Vind een dealer bij jou in de
buurt en test je favoriete fiets.
 
Stel je fiets samen
Stel je fiets samen en bouw
'm op zoals jij dat wilt.
Eenvoudig.


Aanmelden Nieuwsbrief
Als eerste op de hoogte van Santos nieuws.