Santos Bikes

Santos bouwt Custombuilt fietsen, omdat iedere fietser uniek is.

Alleen zo kunnen we de beste fiets bouwen, voor jou. Elke Santos wordt opgebouwd door één monteur, met aandacht voor elk detail. Onze fabriek staat in Nieuw-Vennep, dicht bij huis. We geven om kwaliteit en om persoonlijk contact. Zo wordt iedere Santos Built for (your) Life.

Lees meer over Santos >

 

SANTOS SHOWROOM PANORAMA 01
 

 

Onze fietsen

De verschillende Santos Series, voor unieke rijders

 

Lite Serie Lite Serie

Mooi afgewerkt en je ideale partner voor naar
het werk, weekend weg of op vakantie.
 


Bekijk

Power Serie  Power Serie

Fietsen met power.
Ideaal voor vakantie of een snelle trip naar je werk.
 


 
 

Bekijk

Mountain Serie Mountain Serie

Moddervreters. Lekker licht en snel.
Bikepacking, why not?
 


 
 

Bekijk

Tandem Serie  Tandem Serie

Samen even snel,
op vakantie of de wereld over.
 


 
 

Bekijk

Urban Serie Urban Serie

Heerlijk de stad in, het terras op.
Dat doe je met deze fiets.
 


 
 

Bekijk

Agenda

Showroom bezoek

Onze showroom wordt druk bezocht en we nemen graag de tijd voor je. Daarom werken we alléén op afspraak.
Elke vrijdag van 09.00 tot 17.00u.
Kan je niet op vrijdag, bel dan voor een afspraak op een andere dag.
Tip: neem je ID-kaart mee wanneer je onze fietsen wil testen.

Vrijdag 20/10: BIJNA VOL
Vrijdag 27/10: NOG ENKELE VRIJE PLEKKEN
Vrijdag 03/11: VRIJE PLEKKEN
Vrijdag 10/11: VOLOP VRIJE PLEKKEN
Vrijdag 17/11: VOLOP VRIJE PLEKKEN
Vrijdag 24/11: VOLOP VRIJE PLEKKEN
world store icoon

Tip: Santos World Stores

Onze World Stores hebben al onze modellen op voorraad. Dat zijn meer dan 23 Santossen, waarvan de meeste met Rohloff naaf of Pinion versnellingsbak en riemaandrijving. Er staat een pasfiets en een kleurendisplay, met alle framekleuren op echte framebuizen:

Laatste nieuws

Over onze fietsen en de rijders ervan

Jaguars, jungles en jalapenos

Mexico fietste ik binnen via Brownsville, een grensstadje dat beruchte is om z’n grensovergang die bestaat uit een brug over een ondiep riviertje van 6 meter breed. De rivier vormt de grens tussen the USA en Mexico; ik hoefde mijn paspoort niet eens te laten zien!

Aan de andere kant stond een lange rij mensen te wachten op 'The American Dream'... De grens óver komen is voor velen niet het probleem, de afstand tot de bewoonde wereld vanaf Brownsville is het probleem. Honderden kilometers fietste ik door woestijngebied tot Brownsville, water kreeg ik van een border patrol die een oogje in het zeil hield. Naar mijn idee overdreven, tot het moment dat er immigranten uit de bosjes sprongen die mij van de fiets probeerden te trekken.

Ik was goed voorbereid vertrokken uit Dallas, want de gebieden die ik ging aandoen waren de beruchtste van Mexico. Kartels, massamoorden, onthoofdingen of kidnapping was mij verteld. Van te voren heb ik met opzet weinig hierover verteld, behalve aan mijn backup-team, dat goed oplette. Mijn voorbereiding ging zelfs zo ver dat ik uiteindelijk contacten binnen de kartels had en dat werkelijk niemand mijn exacte route wist.

Rick 14 06

En daar fiets je dan, door een prachtig land met een ongelooflijke cultuur en eten op iedere straathoek (waaronder de bekende jalapeños, chilipepers)! Een walhalla als je 't mij vraagt! Dit lijkt bijna een grap ten opzicht van wat ik net vertelde, maar het was de werkelijkheid. Ik was flabbergasted en merkte dat ik al een aardig woordje Spaans snapte en sprak nog vóór ik mijn eerste vooraf afgesproken slaapplek had bereikt.
Na twee dagen in een bergdorpje en een ontmoeting met de leerlingen van een school (wat trouwens echt geweldig was), barstte het Mexico-avontuur volledig los. Ik sliep bijna iedere nacht bij een andere Mexicaanse familie; van Maya tot visser, van cowboy tot leraar en van boer tot politieagent! Ik deelde mijn verzamelde eten, legde in het Spaans uit wat ik deed en repareerde de fietsen van de kinderen (zie foto hieronder).

Rick 14 02

Eén familie maakte het wel heel spannend: na een dag vol tegenwind en ruim 180 km klopte ik aan bij een ranch. Nog geen drie kwartier later zat ik in het pikdonker achterop een pick-up die over een landweg de jungle in scheurde. Fiets, tent en alles wat belangrijk was lag nog open en bloot bij de ranch... Ik was wel een beetje bang toen we na een half uurtje stopten in een klein dorpje. Gezamenlijk liepen we naar een betonnen schuurtje, dat tot mijn schrik helemaal vol mensen zat. Het bleek een kerkje waar de avondmis zojuist was begonnen! Opgelucht probeerde ik mijn ogen open te houden tijdens de mis. Na wat handjes schudden, scheurden we terug door de jungle en was ik weer klaarwakker. Die nacht sliep ik niet, misschien wel van opluchting...

Na een prachtige tocht over verschillende schiereilanden, stranden en uiteindelijk weer over het vasteland had ik mijn draai gevonden. Het verkeer was geen probleem, maar de kuilen en bulten in de wegen... Normaal gesproken reed ik al slalom, maar wanneer er een moesson naar beneden kwam, veranderde de weg in een mijnenveld. Ik leerde mezelf hoe ik moest springen met mijn Santos + bepakking en wist 99% van de kuilen te ontwijken. Die 1% was de kuil die mijn voorband liet ontploffen en ervoor zorgde dat mijn linkerschouder nog steeds regelmatig erg veel pijn doet. Maar ja, wat rust zal vast wonderen doen.

Rick 14 03

In de Golf van Mexico zag ik het water steeds blauwer worden. Mijn tocht vervolgde ik recht door het binnenland richting Belize, misschien wel het zwaarste en mooiste stuk in Mexico. Volledige pure jungle met af en toe een toekan, aap of jaguar. Waanzinnig! Helaas heb ik de zeer zeldzame zwarte panter niet gezien. Wel kwam ik in de bergen nog een wolf tegen! Dit beest sprong achter mij gewoon de weg op, tot grote schrik van de Mexicaan achter me die vol in de ankers moest en zijn halve lading sinaasappels verloor, waar ik vervolgens mee bekogeld werd...

Rick 14 04

Mexico is een land waar ik zeker naar terug ga en het is mij ongelooflijk meegevallen. Natuurlijk waren er wat spannende momentjes, maar ik kan niet wachten om over enkele jaren terug te gaan om de families van deze reis opnieuw te ontmoeten!

Rick 14 07

Volgende land en uitdagingen: Belize en Ecuador
Nog te gaan: 20.282

Na een korte tocht door Belize ga ik proberen een vlucht te nemen naar Ecuador. Sommige van de tussenliggende gebieden zijn naar mijn idee helaas op het moment echt te instabiel. Het maken van dit soort keuzes is misschien wel het lastigste aan mijn hele reis. Het vraagt flexibiliteit, veel energie voor de research en uiteindelijk weet je dat er een onderbroken lijn op je kaart komt te staan. Tsja, ik mag dan wel goed gek zijn, ik ben niet gestoord!

"Bless you my son, may Jesus be with you."
waarop ik dacht: moet hij me wel eerst zien te vinden ;) !
Priester - midden in de Jungle, MexicoContact
Schillingweg 41
2153 PL Nieuw-Vennep
+31 (0) 252 426 123
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.santosbikes.com
 
           


Vind een dealer
Vind een dealer bij jou in de
buurt en test je favoriete fiets.
 
Stel je fiets samen
Stel je fiets samen en bouw
'm op zoals jij dat wilt.
Eenvoudig.


Aanmelden Nieuwsbrief
Als eerste op de hoogte van Santos nieuws.