Santos Bikes

Santos bouwt Custombuilt fietsen, omdat iedere fietser uniek is.

Alleen zo kunnen we de beste fiets bouwen, voor jou. Elke Santos wordt opgebouwd door één monteur, met aandacht voor elk detail. Onze fabriek staat in Nieuw-Vennep, dicht bij huis. We geven om kwaliteit en om persoonlijk contact. Zo wordt iedere Santos Built for (your) Life.

Lees meer over Santos >

 

SANTOS SHOWROOM PANORAMA 01
 

 

Onze fietsen

De verschillende Santos Series, voor unieke rijders

 

Lite Serie Lite Serie

Mooi afgewerkt en je ideale partner voor naar
het werk, weekend weg of op vakantie.
 


Bekijk

Power Serie  Power Serie

Fietsen met power.
Ideaal voor vakantie of een snelle trip naar je werk.
 


 
 

Bekijk

Mountain Serie Mountain Serie

Moddervreters. Lekker licht en snel.
Bikepacking, why not?
 


 
 

Bekijk

Tandem Serie  Tandem Serie

Samen even snel,
op vakantie of de wereld over.
 


 
 

Bekijk

Urban Serie Urban Serie

Heerlijk de stad in, het terras op.
Dat doe je met deze fiets.
 


 
 

Bekijk

Agenda

Showroom bezoek

Onze showroom wordt druk bezocht en we nemen graag de tijd voor je. Daarom werken we alléén op afspraak.
Elke vrijdag van 09.00 tot 17.00u.
Kan je niet op vrijdag, bel dan voor een afspraak op een andere dag.
Tip: neem je ID-kaart mee wanneer je onze fietsen wil testen.

Vrijdag 20/10: BIJNA VOL
Vrijdag 27/10: NOG ENKELE VRIJE PLEKKEN
Vrijdag 03/11: VRIJE PLEKKEN
Vrijdag 10/11: VOLOP VRIJE PLEKKEN
Vrijdag 17/11: VOLOP VRIJE PLEKKEN
Vrijdag 24/11: VOLOP VRIJE PLEKKEN
world store icoon

Tip: Santos World Stores

Onze World Stores hebben al onze modellen op voorraad. Dat zijn meer dan 23 Santossen, waarvan de meeste met Rohloff naaf of Pinion versnellingsbak en riemaandrijving. Er staat een pasfiets en een kleurendisplay, met alle framekleuren op echte framebuizen:

Laatste nieuws

Over onze fietsen en de rijders ervan

Travelmaster 2.9

De maand van de ontmoetingen

Dit was de maand van de ontmoetingen. Een memorabele maand met vele ups, enkele downs en nogal wat leermomenten. Honderden kilometers door woestijngebied, op zoek naar water en dan zit je opeens midden in Dallas waar men niet eens hoeft te betalen voor water!

Onderweg heb ik vele cowboys en -girls, rednecks en altijd hard werkende Mexicanen ontmoet, maar één ontmoeting zal ik nooit vergeten! Na 178 kilometer te hebben gefietst met de wind in de rug - eindelijk een keer - zag ik een bordje 'camping' en met een zeer achterwerk besloot ik dat het genoeg was geweest voor vandaag. Na nog 10 minuten over een zandweg gefietst te hebben, kwam ik aan bij een kleine camping. Rust, picknicktafels en water; alles wat ik nodig had!

Nog voordat ik mijn bijdrage aan de camping had kunnen doneren, kwam er een man op mij af. Een breed gebouwde, lange en boos kijkende Mexicaan die verhaal kwam halen. Absoluut niet waar ik op zat te wachten na een lange dag fietsen. Goed opgevoed als ik ben, gaf ik de man een stevige hand en voerde een kort gesprekje. Ik kon niet om de heerlijke geur van eten heen die uit zijn trailer kwam, dus besloot ik hem te vragen wat voor lekkers hij aan het koken was. Misschien voel je hem al aankomen, al was dit absoluut niet mijn intentie; nog geen 5 minuten later zat ik met een liter tequila-cola en een bord rijst met tortilla’s naast de trailer. De eerder zo enge Mexicaan bleek samen met zijn vrouw de perfecte camping host te zijn!

Na een volledige maaltijd besloot ik dat het tijd was om mijn tentje op te zetten en lichtelijk aangeschoten waggelde ik naar de eerste de beste plek die beschikbaar was. Ik heb geslapen als een roosje! Het voelde als een luxe om even niet aan water en eten te hoeven denken.

Regelmatig bevond ik me in de situatie dat ik mijn laatste fles water al half had leeggedronken maar zeker nog 30 miles (47 kilometer) moest fietsen tot de eerstvolgende mogelijke waterstop. Als je nooit in deze situatie gezeten hebt, is het waarschijnlijk moeilijk om te begrijpen, maar geloof me; je begint hem dan aardig te knijpen!

Een keer strandde ik in een dorpje waar echt helemaal niks was. Via een lokale cowboy heb ik uiteindelijk mijn water mogen bijvullen bij de kerk, al moet ik zeggen dat dit water meer op modder leek... Maar ja, water is water, toch?

Rick Creemers

De lange, soms eindeloze stukken rechte weg door een prachtig golvend landschap met af en toe een hert of wat vogels spreken tot de verbeelding. Volgens een dame in een donkere bar ergens op een kruising leek dit landschap op een zeemeermin. 'Ze ziet er prachtig uit, maar als ze je grijpt, laat ze je nooit meer los.'

Ik heb er twee dagen over nagedacht op de fiets; uiteindelijk heb ik maar toegegeven dat ik het niet helemaal snapte. Bedoelde ze nou de coyotes die me ‘s nachts wakker hielden of de ongerepte natuur? Uiteindelijk bereikte ik Dallas, waar ik alweer een heel speciale ontmoeting had.

Meer dan 70 jaar geleden, tijdens de tweede Wereld Oorlog, startte dit contact. Nee, natuurlijk was ik er toen nog niet, maar mijn opa was er toen wel. Tijdens het rondbrengen van gebreide wintermutsen vond mijn opa een briefje van een Amerikaans meisje, een van de breisters. Zij hoopte dat een stoere soldaat zou reageren, maar in plaats daarvan kreeg ze een brief van mijn stoere opa, toen jonger dan ik nu ben. De brief had 2 jaar rondgezworven, omdat het meisje getrouwd was en de naam van haar man aangenomen had!

De families in Berg en Dal en Darien, Connecticut hebben altijd contact gehouden en mijn moeder is als tiener daar op vakantie geweest. De dochter van de breister (inmiddels ook allang oma) heeft mij nu onderdak verleend in Dallas. Zij heeft ervoor gezorgd dat ik Texas heb kunnen ervaren zoals Texas echt is! Ik ben de 3de generatie die het contact tussen beide families zal gaan voortzetten!

Face 01

Volgende land en uitdagingen: Mexico en Belize
Nog te gaan: 23.811 km

Na een heerlijk maar ietwat lang verblijf in Dallas - te wijten is aan het zoek raken van een pakket uit Nederland - vertrek ik nu naar Mexico en Belize. Geen Cuba meer helaas, hoe graag ik het ook gewild had, maar er moeten keuzes gemaakt worden soms... Mexico wordt een ware uitdaging en zal niet zonder gevaren zijn, maar na veel research denk ik dat het mogelijk is om veilig door dit gebied heen te komen. Niet makkelijk, maar ja, wat is makkelijk als je op je fietsje de wereld rond wil?

‘We don’t meet people by accident, they are meant to cross your path for a reason’
Indiaan in 'Mimbreno Apache' | New Mexico | USAContact
Schillingweg 41
2153 PL Nieuw-Vennep
+31 (0) 252 426 123
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.santosbikes.com
 
           


Vind een dealer
Vind een dealer bij jou in de
buurt en test je favoriete fiets.
 
Stel je fiets samen
Stel je fiets samen en bouw
'm op zoals jij dat wilt.
Eenvoudig.


Aanmelden Nieuwsbrief
Als eerste op de hoogte van Santos nieuws.