Santos Bikes

Santos bouwt Custombuilt fietsen, omdat iedere fietser uniek is.

Alleen zo kunnen we de beste fiets bouwen, voor jou. Elke Santos wordt opgebouwd door één monteur, met aandacht voor elk detail. Onze fabriek staat in Nieuw-Vennep, dicht bij huis. We geven om kwaliteit en om persoonlijk contact. Zo wordt iedere Santos Built for (your) Life.

Lees meer over Santos >

 

SANTOS SHOWROOM PANORAMA 01
 

 

Onze fietsen

De verschillende Santos Series, voor unieke rijders

 

Lite Serie Lite Serie

Mooi afgewerkt en je ideale partner voor naar
het werk, weekend weg of op vakantie.
 


Bekijk

Power Serie  Power Serie

Fietsen met power.
Ideaal voor vakantie of een snelle trip naar je werk.
 


 
 

Bekijk

Mountain Serie Mountain Serie

Moddervreters. Lekker licht en snel.
Bikepacking, why not?
 


 
 

Bekijk

Tandem Serie  Tandem Serie

Samen even snel,
op vakantie of de wereld over.
 


 
 

Bekijk

Urban Serie Urban Serie

Heerlijk de stad in, het terras op.
Dat doe je met deze fiets.
 


 
 

Bekijk

Agenda

Showroom bezoek

Onze showroom wordt druk bezocht en we nemen graag de tijd voor je. Daarom werken we alléén op afspraak.
Elke vrijdag van 09.00 tot 17.00u.
Kan je niet op vrijdag, bel dan voor een afspraak op een andere dag.
Tip: neem je ID-kaart mee wanneer je onze fietsen wil testen.

Vrijdag 20/10: BIJNA VOL
Vrijdag 27/10: NOG ENKELE VRIJE PLEKKEN
Vrijdag 03/11: VRIJE PLEKKEN
Vrijdag 10/11: VOLOP VRIJE PLEKKEN
Vrijdag 17/11: VOLOP VRIJE PLEKKEN
Vrijdag 24/11: VOLOP VRIJE PLEKKEN
world store icoon

Tip: Santos World Stores

Onze World Stores hebben al onze modellen op voorraad. Dat zijn meer dan 23 Santossen, waarvan de meeste met Rohloff naaf of Pinion versnellingsbak en riemaandrijving. Er staat een pasfiets en een kleurendisplay, met alle framekleuren op echte framebuizen:

Laatste nieuws

Over onze fietsen en de rijders ervan

Meer, mal, missie en monsters

Dag: 276 | Km stand: 21.616 km | Land: Australië

1,5 jaar geleden zat ik met een lieve vriendin een drankje te drinken in Utrecht, we hadden elkaar veel te lang niet gesproken. Vreemd genoeg hadden we het echter alleen maar over Australië! Zij ging met haar vriend het avontuur daar opzoeken en ik zou hen misschien treffen met mijn avontuur...

Een onwerkelijke en idiote gedachte destijds, ik grapte dat ik met mijn fietsje bij Uluru of naast een roadtrain zou staan... En hier zit ik dan nu, in mijn tentje, ergens op 600 meter hoogte tussen Batemans Bay en Canberra, in Australië. Ik pak voor mijn definitieve eindpunt in Australië (Sydney) nog even Canberra mee; eigenlijk wil ik nog niet weg.

Hoe het er nu hier uitziet? Groene tent, beekje kabbelt zacht op de achtergrond en een ijskoude wind die onder het licht van mijn zaklampje mijn adem verandert in een wolk. Net als gister en eergister, met dit verschil dat ik me vandaag weer eens helemaal stuk gefietst heb. Een mega-klim en daarvoor en daarna vele lange kilometers tegen de wind in. Halverwege de klim zat ik er zo doorheen dat ik mijn toevlucht zocht aan de zijkant van de weg. Niet echt natuurlijk, want stoppen ho maar, nee: met mijn gedachten!

DSC05423(Custom)

Voor ieder zwervend stuk afval verzin ik een oplossing. En dan opeens: die rode ster op een groen blikje? Een nog dicht blikje Heineken! Stoppen om het op te pakken of gewoon doorfietsen? Doorfie… OMKEREN! Heerlijk, een blikje koud bier aan het eind van een zware dag…

Gedachten schieten van links naar rechts, alcohol is iets dat mijn lichaam absoluut niet gewend is. Dan opeens die gedachte die iedere dag helaas wel een of twee keer terugkomt: zit ik weer alleen. Ik kan niet anders dan toegeven dat ik een warme knuffel, een 'slaap lekker' of een 'goed gedaan lieverd' absoluut mis. Ik ben al 9 maanden helemaal 'alleen', outdoor levend waar ik toevallig gestrand ben. Nou ja, alleen; er zijn honderden mensen geweest die met me mee zijn gereisd! Helaas kon ik niemand echt meenemen achterop mijn Santos Racemonster.

Stop! Je bent weer aan het dromen, want realistisch gezien zou ik waarschijnlijk nooit hebben kunnen zijn waar ik nu ben, als ik niet juist alléén was geweest. Australië is bijna bedwongen en 'bloody hell' wat een avontuur was het tot nu toe! De laatste weken bezorgde iedere dag mij weer nieuwe uitdagingen. Camera en telefoon kapot, geperforeerde band en velg of wakker worden met compleet verzuurde benen en niet eens de puf hebben om naar de bosjes te rennen voor #1 of #2.

DSC05319(Custom)

Omdat ik moeite heb bij te benen wat ik allemaal meemaak, zie en voel, heb ik het gevoel in deze update verder terug te moeten kijken dan de afgelopen weken. Ik blijf maar herhalen dat ik 'gewoon' die jongen uit Utrecht ben die op de fiets gesprongen is, maar klopt dat nog wel? 9 maanden terug wilde ik in ieder geval 1 iemand – zoals ik was op 7 jarige leeftijd - inspireren, nu heb ik ruim 3600 fantastische volgers. 9 maanden terug vroeg ik 2 van mijn beste vrienden en mijn directe familie of ze deel wilden uitmaken van een 'back-up team'; nu voeren we gesprekken met maar 150 tekens via SMS over 3 continenten, soms wel naar 5 verschillende landen tegelijk. 9 maanden terug had ik welgeteld 10 contacten op drie continenten en nu begin ik mijn contacten te nummeren per continent en per land!

Behalve de baard die er binnenkort echt af gaat, is er een hoop veranderd de afgelopen maanden. Dit is waarom ik nu ook onwijs uitkijk naar wat er komen gaat! Ik zal je de lange lijst veranderingen besparen; ik ben zelf nog bezig alles te begrijpen. Onveranderd blijft dat het besluit om deze reis te maken het beste is dat ik ooit genomen heb! ………………

En dan rij je op je Santos Racemonster Sydney binnen, haha! De chaos in mijn hoofd is compleet, ik kan het niet geloven! Ik ben echt bij The Opera House geweest en over de Harbour Bridge gefietst! De achtergrondfoto heb ik al 30 keer bekeken en nog lijkt het onwerkelijk, of kan het nog gekker? Dit alles schiet door mijn hoofd terwijl ik op de kliffen van Noord Head, de ingang vanuit zee naar de haven van Sydney, sta… Op uitkijk naar walvissen, monsters van 55 ton, die langs zwemmen onderweg naar hun paringsgronden. Ongelooflijk!

DSC05532(Custom)

DSC05541(Custom)

Volgende land en uitdagingen: Amerika
Nog te gaan: 33.384 km

Wat gaat volgen kan ik nog niet met zekerheid zeggen. Zelfs als ik dat kon, zou ik jou nog even in spanning laten. Ik word zelf namelijk al gezond bang van de gigantische omvang van het volgende stuk van mijn avontuur, de gevaren en de afstanden. Al jullie zorgen, ideeën en misschien ook wel angsten weerhouden mij van de focus die ik hierbij nodig heb. Maar ja, er zit uiteindelijk niks anders op dan gewoon op de fiets te stappen en te gaan, toch? Ik hoop dat jij maximaal gaat genieten van het volgende stuk.

Warme knuffel, Rick

‘A real adventure gives you enough energy for a lifetime – maybe more in your case’
Trevor (63), Ozzie mijnwerker op zijn eerste vakantie | ergens in de bush | Australië

 

 

 Contact
Schillingweg 41
2153 PL Nieuw-Vennep
+31 (0) 252 426 123
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.santosbikes.com
 
           


Vind een dealer
Vind een dealer bij jou in de
buurt en test je favoriete fiets.
 
Stel je fiets samen
Stel je fiets samen en bouw
'm op zoals jij dat wilt.
Eenvoudig.


Aanmelden Nieuwsbrief
Als eerste op de hoogte van Santos nieuws.