Santos Bikes

Santos bouwt Custombuilt fietsen, omdat iedere fietser uniek is.

Alleen zo kunnen we de beste fiets bouwen, voor jou. Elke Santos wordt opgebouwd door één monteur, met aandacht voor elk detail. Onze fabriek staat in Nieuw-Vennep, dicht bij huis. We geven om kwaliteit en om persoonlijk contact. Zo wordt iedere Santos Built for (your) Life.

Lees meer over Santos >

 

SANTOS SHOWROOM PANORAMA 01
 

 

Onze fietsen

De verschillende Santos Series, voor unieke rijders

 

Lite Serie Lite Serie

Mooi afgewerkt en je ideale partner voor naar
het werk, weekend weg of op vakantie.
 


Bekijk

Power Serie  Power Serie

Fietsen met power.
Ideaal voor vakantie of een snelle trip naar je werk.
 


 
 

Bekijk

Mountain Serie Mountain Serie

Moddervreters. Lekker licht en snel.
Bikepacking, why not?
 


 
 

Bekijk

Tandem Serie  Tandem Serie

Samen even snel,
op vakantie of de wereld over.
 


 
 

Bekijk

Urban Serie Urban Serie

Heerlijk de stad in, het terras op.
Dat doe je met deze fiets.
 


 
 

Bekijk

Agenda

Showroom bezoek

Onze showroom wordt druk bezocht en we nemen graag de tijd voor je. Daarom werken we alléén op afspraak.
Elke vrijdag van 09.00 tot 17.00u.
Kan je niet op vrijdag, bel dan voor een afspraak op een andere dag.
Tip: neem je ID-kaart mee wanneer je onze fietsen wil testen.

Vrijdag 20/10: BIJNA VOL
Vrijdag 27/10: NOG ENKELE VRIJE PLEKKEN
Vrijdag 03/11: VRIJE PLEKKEN
Vrijdag 10/11: VOLOP VRIJE PLEKKEN
Vrijdag 17/11: VOLOP VRIJE PLEKKEN
Vrijdag 24/11: VOLOP VRIJE PLEKKEN
world store icoon

Tip: Santos World Stores

Onze World Stores hebben al onze modellen op voorraad. Dat zijn meer dan 23 Santossen, waarvan de meeste met Rohloff naaf of Pinion versnellingsbak en riemaandrijving. Er staat een pasfiets en een kleurendisplay, met alle framekleuren op echte framebuizen:

Laatste nieuws

Over onze fietsen en de rijders ervan

Travelmaster 3

Verrek, da's een heel andere fiets!

Lisette stuift mij voorbij op de nieuwe Santos Travelmaster 3+ en is in de veronderstelling dat iedereen haar voor de gek houdt.
Remmen, afstappen, kijken. Weer wisselen van fiets. Weer in extase. En weer niet geloven dat het dezelfde fiets is.

We hebben van Santos twee dezelfde fietsen meegekregen om te testen. Zelfde frame, zelfde maat, zelfde kleur, zelfde onderdelen. En toch twee totaal andere karakters. Normaal zou je denken dat het om een productiefout gaat of dat Bananasplit ergens op de loer ligt, maar hier hebben we van Robbert, directeur van Santos, al begrepen dat dit wel eens onze reactie zou kunnen zijn. De ene fiets gedraagt zich als snelle woon-werk fiets of een mooie Alpenracer waar je met een racestuurtje snel door de Alpen toert. De ander is echt een stevige vakantiefiets die geen problemen heeft met de slechte wegen in de Ardennen of de zandpaden in donker Afrika.

En dat allemaal met hetzelfde frame. De oplossing is even simpel als doeltreffend. In de Santos Travelmaster 3+ kunnen grote 28 inch wielen. En er passen 27,5 inch wielen in met hele brede banden. Of 28 inch wielen met brede banden waardoor iedereen het 29 inch noemt of natuurlijk 27,5 inch smalle banden. Snapt u het nog?
Gewoon de maten vergeten en maar een ding onthouden. Door de week lekker snel naar het werk fietsen of een rondje toeren door de polder. En met vakantie brede banden monteren en op avontuur gaan. En dat allemaal met één fiets.
Ene wiel eruit, ander wiel erin. Net zoals zomer- en winterbanden bij je auto.

201609 Santos3plus 037

En dat levert erg veel fietsplezier op. Beide fietsen hebben een eigen karakter maar er zijn wel een paar stevige overeenkomsten. Voordat we er erg in hebben, hebben we de thuisbasis van Santos achter ons gelaten en toeren we door de polder. We genieten van het mooie weer. En dat is bijzonder omdat alle weerapps op regen staan en we het gevoel hebben alle weermannen en vouwen van Nederland te slim af te zijn. We fietsen, we praten, we genieten en iedere keer moeten we elkaar eraan herinneren dat dit een testweekend is en dat we na afloop iets zinnigs over de fietsen aan Santos moeten vertellen. En eigenlijk is deze zin al de beste test. Want met alle respect voor Santos, je koopt natuurlijk een fiets om lekker buiten te genieten van de omgeving, van elkaar, en niet continue tussen je benen door naar je nieuwe aanwinst te kijken. En als een fiets dat met je doet dan is het in principe al een heel geslaagde bike.

Maar goed, iets zinnigs valt er over de Travelmaster 3+ natuurlijk wel te vertellen. De fiets is waanzinnig stevig en solide in elkaar gezet. Maar goed, dat zijn we gewend van Santos en eigenlijk vergeten we te vaak om dat te benoemen. Want het is best wel een kunst om een hele stevige fiets te bouwen zonder teveel in te boeten aan snelheid. Dat is bij deze fiets prima gelukt. We merken dat wanneer we snel door de bochten fietsen, de fiets prima de lijn in de bocht volgt zonder nerveus te zijn. Belangrijk wanneer je met veel bagage rijdt en je niet op je snufferd wilt vallen. Je kan uren blijven fietsen zonder vermoeid te raken.

Het frame is zo geconstrueerd dat je grote flessen water, bier, wijn, mee kunt nemen zonder dat het in de weg zit. Met het verhoogde balhoofd is er ook gedacht aan fietsers die wat rechtop willen zitten. En voor de racers onder ons kan je nog meer dan voldoende diep in de beugels. Wat heel knap is gedaan is de afwerking van het frame. Het is technisch best wel lastig om een fiets te bouwen die alles kan zonder dat het eruit ziet als een onafgewerkt Zwitsers zakmes. De fiets oogt clean, mooi afgewerkt terwijl je toch zonder moeite schrijfremmen, velgremmen, een Rohloff naaf of een derailleur kunt monteren zonder dat je met je lasapparaatje aan de gang hoeft te gaan.

We denken echt dat Santos wel eens DE complete fiets heeft ontwikkeld die veel van onze fietsen kan vervangen. Randonneur, woon-werk-fiets, vakantiefiets, wereldfiets en bike packing fiets. Allemaal met een fiets. Echt wel heel gaaf!

Door de polder, tegen de wind in. Over de zandpaden rond Utrecht en kamperen bij Fort Spion in Loosdrecht. Flesje wijn knalt open, pannetjes pruttelen, slaapzakje uitgerold en in de verte rommelt het een beetje. Onweer op komst. En terwijl Lisette in slaap valt mompelt ze nog even: ‘heeft Santos ook een groene?’.

 

 Contact
Schillingweg 41
2153 PL Nieuw-Vennep
+31 (0) 252 426 123
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.santosbikes.com
 
           


Vind een dealer
Vind een dealer bij jou in de
buurt en test je favoriete fiets.
 
Stel je fiets samen
Stel je fiets samen en bouw
'm op zoals jij dat wilt.
Eenvoudig.


Aanmelden Nieuwsbrief
Als eerste op de hoogte van Santos nieuws.