• Bas Jongerius

Bas vlogt voor Discovery Networks

Meet Bas. Bas is een 27-jarige Amstelveense avonturier die op zondag 26 maart op zijn Santos Travelmaster 3+ stapte om op weg te gaan naar China. Gedurende de 12.000 onbekende kilometers neemt Bas ons wekelijks mee op zijn uitdagende fietsreis met korte video's over zijn belevenissen.

D Tour
De gehele reis, die naar verwachting een half jaar in beslag gaat nemen, legt Bas vast met GoPro's en drones voor het Discovery Youtube kanaal 'D Tour'. In een wekelijkse korte video zijn we getuige van de verschillende uitdagingen die Bas op zijn reis zal tegenkomen, zoals zijn fysieke gesteldheid en de gebieden waar hij doorheen reist. Maar natuurlijk ook wat de tocht mentaal met hem doet. De eerste video zal naar verwachting in mei te zien zijn. Volg Bas tijdens zijn reis op zijn Travelmaster 3+

Bas
Bas studeerde cum-laude af op de studie economie en bedrijfskunde. Gedurende zijn studie kreeg hij ingeprent dat de mens egoïstisch is en constant probeert zijn inkomen en vermogen te maximaliseren. Dit wereldbeeld strookte niet met zijn werkelijkheid en Bas zocht een baan op het gebied van economie en duurzaamheid. Hij stortte zich op de circulaire economie bij verschillende NGO’s. Maar in zijn werkende leven ontdekte Bas sterker en sterker dat hij al van kleins af aan een droom diep vanbinnen bij zich draagt: op de fiets de wereld over. Het idee hiervoor ontstond al in zijn jeugd toen Bas vijf jaar oud was en een werknemer in het tuincentrum van zijn vader vaak om half 8 ’s ochtends aan kwam fietsen. Zijn vader zei dan: “Kijk Bas, dat is Theo (Theo Jorna, Fiets- en Wandelbeurs), die fietst de hele wereld over. Hij kan deze ochtend net zo goed zijn komen fietsen uit Zuid-Afrika.” Los van de mentale en fysieke uitdagingen van de reis is het voor Bas een manier om los te komen van de kaders waarin hij opgroeide: “Het is zo makkelijk om de luxe waarin we nu leven voor lief te nemen. Het water uit de kraan, de elektriciteit uit het stopcontact en 24/7 draadloos internet op onze telefoon vinden we maar heel normaal. Het niet voor lief nemen, dát is pas een uitdaging.”

Enkeltje Amsterdam - China
Bas fietst zo'n 400 kilometer per week en plant zijn reis via Duitsland, de Balkan, Turkije, Iran, Turkmenistan, Oezbekistan en Kirgizië. De grootste reden om naar China te fietsen is de grote diversiteit van regio’s onderweg. Maar het geeft ook onzekerheden door de instabiliteit ervan. Krijgt hij wel of geen visum bijvoorbeeld? Daarom is de genoemde route een benadering van de uiteindelijk af te leggen route.

Bas bij RTL Live
Dinsdag 21 maart was Bas mét zijn Santos te gast bij RTL Live! Bekijk de uitzending hieronder:

bas bij rtl live
Bas bij RTL Live

 

170303 michelmulder Discovery Dtour 0525

170303 michelmulder Discovery Dtour 0556

 Contact
Schillingweg 41
2153 PL Nieuw-Vennep
+31 (0) 252 426 123
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.santosbikes.com
 
           


Vind een dealer
Vind een dealer bij jou in de
buurt en test je favoriete fiets.
 
Stel je fiets samen
Stel je fiets samen en bouw
'm op zoals jij dat wilt.
Eenvoudig.


Aanmelden Nieuwsbrief
Als eerste op de hoogte van Santos nieuws.